NAKON PORAZA OD NJEMAČKE

Červaru prijeti kazna, a ovo su mogući scenariji za naše rukometaše

Reuters/Pixsell
22.01.2019.
u 10:05

Ne može me IHF kazniti zbog izjava. U rukometu sam 45 godina i ja to smijem reći. Nisam vrijeđao suce i nisam bio bezobrazan - rekao je hrvatski izbornik

Lino Červar mogao bi se naći u dodatnim problemima nakon što je u svojim izjavama poslije poraza od Nijemaca (21:22) prozvao danske suce. 

- Ne može me IHF kazniti zbog izjava. U rukometu sam 45 godina i ja to smijem reći. Nisam vrijeđao suce i nisam bio bezobrazan - rekao je hrvatski izbornik. 

Hrvatska je nakon poraza od Brazila i Njemačke ispala iz kruga reprezentacija koje će se boriti za medalju, ali je ozbiljno zakomplicirala i put do kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. 2010. godine. Naime, u srijedu nam je potrebna pobjeda protiv Francuske (18 sati) i osvojit ćemo treće mjesto te osigurati kvalifikacije. 

- Zaslužili smo pobjedu. Nijemci su uzeli ono što im je ponuđeno. Onaj tko je određivao pravdu on je sudio nepravdu - rekao je izbornik Červar nakon poraza i dodao:

- Danci su kao najbolji sudački par. Njih se mora sankcionirati. Oni nemaju kredibilitet suditi ovakve utakmice. Nemaju moralnih vrijednosti. 

Hrvatski izbornik vjeruje kako neće biti kažnjen, ali bilo bi čudno da njegove izjave prođu ispod radara Svjetske rukometne federacije. IHF je jednom kaznio Veselina Vujovića s tri utakmice suspenzije jer je kritizirao suđenje.

Vjerojatno i Červara ovaj put čeka kazna te bi reprezentacija mogla biti dodatno oslabljena protiv Francuza i u dodatnom razigravanju za mjesto na SP-u. A evo što Hrvatsku čeka u nastavku natjecanja. 

Izgubili su od Francuske tada su moguća tri scenarija. Bili bi treći u slučaju da Španjolska ne pobijedi Njemačku, a Brazil ne nadjača Island. Onda, izgubili Island od Brazila, a Španjolska ne pobijedi Njemačku tada bi se stvorio krug tri reprezentacije s četiri bod.

U tom slučaju Španjolci bi zbog gol-razlike završili treći, a Hrvatska bi kao četvrta razigravala s četvrtim iz druge skupine za sedmo mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za OI.

Ne pobijedi li Brazil Island, a Hrvatska i Španjolska izgube, Hrvatska reprezentacija ostaje treća zbog pobjede u prvoj fazi natjecanja.

A najlošiji scenarij da Hrvatska osvoji peto mjesto u skupini i ostane bez kvalifikacija za OI je da izgubi od Francuske, Španjolska ne izgubi od Njemačke, a Brazil pobijedi Island.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije