KK Široki doveo drugu prinovu

Centar Kaštropil ponovno na Pecari Kadeti Cedevite i Širokog večeras na Pecari

10.01.2017.
u 10:00

Pred nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pojedini klubovi nastoje osnažiti igračke rostere. Premda na ljestvici stoje loše i imaju svega tri pobjede i šest poraza, Široki još uvijek traži prigodu da se plasira među pet najboljih, što bi im donijelo nastavak natjecanja u Ligi za prvaka BiH.

Ostvariti cilj

Premda očekivanja nisu optimistična, uprava Širokog čini sve kako bi se takav cilj i ostvario. Nakon odlaska dvojice igrača na koncu prvog dijela Lige 10, američkog braniča Browna i hrvatskog centra Đuguma, klub je angažirao dvojicu novih igrača na istim pozicijama. Umjesto Browna stigao je drugi američki košarkaš Torrance Rowe, a nakon njega Široki se pojačao i na visokim pozicijama. Na Pecaru je stigao i priključio se treninzima i centar Franko Kaštropil.

Pravo pojačanje

Kaštropil je već nosio majicu kluba s Pecare. U klubu su uvjereni da bi tridesettrogodišnji košarkaš mogao biti i pravo pojačanje. Kaštropil je karijeru započeo u Solinu, pa potom prešao u Split s kojim je osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske. Igrao je i u mlađim hrvatskim reprezentativnim vrstama. U majici mlade reprezentacije Hrvatske stigao je i do naslova juniorskog prvaka Europe. Nakon Splita otišao je u Cibonu, potom igrao za Cedevitu, Zadar. Imao je i zavidnu inozemnu karijeru igrajući u Bugarskoj, Cipru, Francuskoj... Prije otprilike tri godine završio je igračku karijeru u Širokom postižući u prosjeku 6 koševa uz pet skokova. Još se ne zna je li njegovim angažmanom završeno i igračko pospremanje u Širokom pred početak drugoga dijela prvenstva. Zna se samo kako trener Mladen Vušković u neprimjereno polarnim klimatskim prilikama priprema momčad koja će u nedjelju u 18 sati ugostiti Bošnjak iz Hadžića.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije