ABA LIGA

Cedevita se nakon dva poraza vadi na Širokom

košarkaška lopta
Igor Kralj/PIXSELL
02.11.2013.
u 15:30

U 6. kolu ABA lige Široki gost Cedeviti, Igokea je domaćin Union Olimpiji

Košarkaši Širokog u okviru šestoga kola regionalne ABA lige odlaze u goste kod Cedevite. Širokobriježani su svjesni snage večerašnjeg protivnika i bez imalo opterećenja otišli su put Zagreba.

Porazi

Istina, jednom od velikih favorita za naslov pobjednika tog natjecanja u posljednje vrijeme ne ide baš sve po planu. Doživjeli su dva poraza u nizu. U regionalnoj ligi nadigrala ih je Cibona, a u Eurokupu nakon produžetaka izgubili su na gostovanju od njemačkog Oldenburga. Uz to, još je stigla i šokantna ozljeda njihovog najboljeg igrača Marka Tomasa. U tim okolnostima, momčad Širokog bit će gost Cedeviti koja će se po svaku cijenu pokušati vaditi za dva protekla poraza.

U sastavu Damira Vujanovića nema nikakvih promjena i samo će ponovno iz rostera morati trinaesti, prekobrojni igrač. U dosadašnjih pet kola trener Širokog je rotirao, pa je trenutak podrške momčadi izvan parketa bio Ćorić, Mikulić ili Babić. Moguće je da se zbog snage domaćina na centarskim pozicijama (Jurkić, Bilan, Suton) u sastavu Širokog pojavi mladi centar Mikulić. No, njihov doprinos u minutaži bit će skroman ili nikakav, pa će Širokobriježani s drugim snagama pokušati nešto napraviti. Ako ništa drugo, barem odigrati dobro i ispraviti pogreške iz prošlog susreta na Pecari kada su poraženi u Budućnosti. Prvi put u sastavu Cedevite protiv svoje dojučerašnje momčadi zaigrat će Ivan Ramljak.

Igosi s Olimpijom

Utakmica se igra večeras u 19 sati. Igokea, kao i Široki, u proteklih pet kola sakupila je dvije pobjede i večeras će pokušati doći do treće. U goste im dolazi momčad Union Olimpije koja još nema pobjedu u tom natjecanju. Od posebne važnosti i za jedne i druge je susret koji pobjedniku donosi i poboljšanje koeficijenta državama iz kojih dolaze, a koji boljem donosi jedno mjesto više u tom natjecanju iduće sezone. Susret ovih dviju momčadi igrat će se u Aleksandrovcu s početkom u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije