Završnica 1. lige FBiH

Čapljina ugasila sve reakcije Zvijezde

07.06.2016.
u 11:00

Usuđujemo se ustvrditi kako nitko od blizu 1000 prisutnih na stadionu Bjelave u Čapljini nije očekivao takav ishod. Čista, uvjerljiva pobjeda Čapljine 4:0 protiv do posljednjeg kola lidera na tablici?! Što više, Čapljinci su se u nastavku utakmice poigravali s gostima. Da je Salko Jazvin, prvi “tobdžija” iz Bjelava, bio prisebniji, pobjeda je mogla biti još uvjerljivija, piše Večernji list BiH.

Bez opasnog napada

Zar je to kandidat za Premijer ligu, pitali su se u čudu gledatelji. Jednostavno, “svemirskim” rječnikom kazano, gračanička Zvijezda u Bjelavama bila je bez “egzoergične nuklearne reakcije koja je izvor energije svih zvijezda”. Ni jedan opasan napad tijekom 98 minuta, koliko je s nadoknadom vremena trajala utakmica, gosti nisu izveli. U prvom poluvremenu bilježimo tri pokušaja spretnog Mirsada Ramića koji su završavali pokraj vrata, dva centaršuta s desne strane Matijasa Pejića, koji su za malo prolazili kraj okvira vrata. Jedini za goste sporan trenutak utakmice zbio se u 11. minuti, kada je poslije gostujuće kontre Ramić zatresao mrežu, međutim, suci su bez razmišljanja pokazali da je bio u zaleđu. U prvih pola sata igra je bila ravnopravna, a svi pokušaji gostiju “lomili” su se na bedemu Čapljine, Raič - Isić - Rodin. Sijevnulo je u 34. minuti kada je Pervan u stilu Roberta Carlosa odapeo s 25 metara, lopta je letjela kao “pijana”, umjesto da završi na desnoj strani koju je pokrivao vratar Brkić, zabila se uz lijevu vratnicu. Očekivala se gostujuća navala, ali umjesto toga, “sijevnula” su tri kartona, dva žuta igračima i jedan crveni gostujućoj klupi, pa je utakmica nastavljena s manjim zakašnjenjem. Umjesto gostiju, navalila je Čapljina, Jazvin je u 47. min sam kao duh na 11 m primio loptu, pogledao gdje će pucati, a onda tukao kraj lijeve vratnice. Isti igrač je u prilici bio i u 57. min, jedan na jedan s gostujućim vratarom koji brani udarac. U 72. min Pecelj je iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, najviši u skoku bio je Tarik Isić, 2:0 za domaće. Nakon toga su gostujući igrači opkolili pomoćnog suca Maria Grgića tražeći zaleđe o kojem nije moglo biti ni riječi. Zvijezda je u 75. minuti ostala s igračem manje, drugi žuti dobio je Pejić, jedan od nekolicine gostujućih igrača uz vratara Brkića i napadača Ramića, koji su bili na razini utakmice. Svaku sumnju u pobjedu domaćih otklonio je Jazvin koji je u svom elementu “promiješao” gostujuću obranu u kaznenom prostoru i zatresao mrežu. Četvrti pogodak pao je debelo u sudačkoj nadoknadi, a sličio je drugom, Pecelj je ponovno dobro ubacio, a Isić glavom još jednom proveo loptu u mrežu.

Napustili teren u suzama

- Drago nam je što smo pobjedom okončali sezonu i tako se zadržali pri vrhu ljestvice, kazao je Ivan Raič, kapetan domaćih, dok je prema novinarima korektni Darko Vojvodić, trener Zvijezde, rekao: - Čestitke Čapljini na pobjedi, suđenje ne bih posebno komentirao, bilo je ispod svake razine.

Dio gostujućih igrača, opraštajući se od oko 200 pristiglih navijača, u suzama je napustio teren.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije