Nakon Radićeva transfera u danski Viborg, Dario Čanađija iz Zrinjskog ide u AE Kifisia

Čanađija u Grčku, u redove Plemića vraća se Ilinković koji može biti veliko pojačanje

storyeditor/2024-02-01/zzz.png
02.02.2024.
u 20:54

Zrinjski je nastavio s izlaznim transferima. Vezni nogometaš Dario Čanađija (29) ljetos je u Zrinjski stigao iz Šibenika, a sada odlazi put Grčke. Nakon odlaska Stipe Radića u danski prvoligaš Viborg, ovo je drugi zvučniji transfer iz Zrinjskog u zimskome prijelaznom roku, piše Večernji list BiH.

Standardni igrač

Čanađija je u Zrinjskom bio jedan od najstandardnijih igrača u prvom dijelu sezone. Imao je dobre role u momčadi, njegove dobre igre zapazio je grči prvoligaš AE Kifisia iz predgrađa Atene. Čanađija je za Plemiće u svim natjecanjima u prvom dijelu sezone odigrao čak 31 utakmicu. Službeni debi upisao je u pobjedi protiv armenskog Urartua (1:0). Takvo što dovoljno govori koliko su povjerenja u njega imali treneri koji su ga vodili u Zrinjskom. Možda Čanađija kod publike nije uvijek uživao neki posebno dobar status, ali riječ je o vrlo pouzdanom i zahvalnom nogometašu koji je u Zrinjskom dao svoj doprinos. Mostarski klub od ovog posla neće odmah imati neku financijsku korist, riječ je o malo drukčijem dogovoru s grčkim klubom, ali za Zrinjski je svakako korisno da postaje klub koji radi sve više izlaznih transfera. Ne bi bilo iznenađenje da do kraja prijelaznog roka još poneki nogometaš Zrinjskog ode u novu sredinu. Zanimljivo, Čanađija i Radić dvojica su nogometaša koja su u Zrinjski stigla u ljetnom prijelaznom roku i koja su samo nakon pola sezone igranja u mostarskom klubu ostvarila transfer u mnogo bogatije sredine. Ovakva situacija može biti svojevrsni poučak svima onima koji budu u budućnosti kao novi nogometaši dolazili u Zrinjski. Spomenuti je dvojac nakon samo pola sezone kroz bh. prvaka, koji je prvi put igrao grupne faze u Europi, došao do iskoraka u svojim karijerama. Takvo što može biti stimulirajuće za sve nove nogometaše koji se odluče pridružiti Plemićima u budućnosti.

- Nikad teže otići. Toplina suigrača, prijatelja, kluba i cijeloga grada je nevjerojatna. Od prvog dana u klubu vidiš da raste, da je stvarno europski i da se taj uspjeh stvarao generacijama. Hvala Mostaru, hvala Ultrasima koji su tu bili stalno - od Armenije pa do Islanda i bili su uistinu prava podrška. Vidimo se krajem svibnja na proslavi dvostruke krune - kazao je Čanađija, među ostalim, u oproštaju od Plemića.

Zrinjski je, izgleda, dogovorio povratak Silvija Ilinkovića koji bi, po svemu, trebao biti veliko pojačanje za Plemiće. Ovaj bi posao uskoro trebao dobiti i službenu potvrdu. Mostarskoj je publici to jako dobro poznat nogometaš jedne od šampionskih generacija Zrinjskog. Ilinković je u ljeto 2023. godine nakon odličnih igri u Zrinjskom vraćen s posudbe u Rijeku. Ipak, mladi veznjak nije se nametnuo na pravi način u tom klubu. U Rijeci je sakupio svega pet nastupa i može se reći kako je u tom smislu stagnirao. Ipak, njegove su kvalitete ljudima u Zrinjskom, ali i mostarskoj publici, dobro poznate, a stil igre koji je gajio i gaji Zrinjski već je odranije poznat ovom mladom nogometašu. Uz još jednog povratnika Savića, Ilinković bi na pravi način mogao biti veliki dodatak i pravo pojačanje momčadi koja uskoro kreće u utrku za još jednu titulu nogometnog prvaka BiH. Njegova prednost u pravom smislu je i ta što je riječ o nogometašu "zaštićenog godišta". Naime, jedan nogometaš takvog godišta treba biti u zapisniku početnih 11 u Premijer ligi BiH. Takvo što Ilinkoviću, koji ima kapacitet biti starter i bez te okolnosti, ipak olakšava ulazak u početnih 11. Na poziciji koju igra Ilinković Zrinjski ima već U21 igrača Mirsada Ramića, ali u normalnim okolnostima razlika u kvaliteti u korist Ilinkovića prevelika je u odnosu na drugog spomenutog mladića. Ako Ilinković neigranjem u Rijeci nije previše izgubio u igračkom smislu te ako na pripreme dođe u dobrom tjelesnom stanju, Zrinjski će u njemu dobiti vrijedno pojačanje.

Što se tiče dolazaka u klub, u više smo navrata spominjali kako bi se momčadi trebao pridružiti i Toni Šunjić, nekadašnji reprezentativac BiH i jedan od ljubimaca mostarskih navijača. On bi svojim iskustvom sigurno mogao puno pomoći ovoj momčadi Zrinjskog upravo na stoperskim pozicijama.

S Austrijancima

Cijelo to vrijeme prva momčad Plemića u miru trenira u Međugorju. Nogometaši Zrinjskog danas odlaze u Šibenik, gdje ih već sutra (subota) očekuju nastupi na Adria Winter Cupu. Zrinjski će snage odmjeriti s austrijskim bundesligašem SK Austria Klagenfurt te domaćinom HNK Šibenik. Ti susreti na rasporedu su sutra u 14.30 i u 16 sati, a oba će se igrati u trajanju od dva puta po pola sata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?