Nakon poraza Hrvatske

Čačić: Nismo imali energije! Kasne izmjene? Ma, to je kibi-dabi...

Goran Stanzl/Pixsell
12.06.2017.
u 07:10

Joško Jeličić opet je bio britak u analizi reprezentacije:

"Opet nema reakcije s klupe! Igrali smo jako loše, iako je Island jako dobar, nema prepoznatljivog sustava igre, a dosad je lošije igre skrivao rezultat. Vrijeme je da Čačić počne razmišljati na zdrav nogometni način, da se prestanu skrivati naše kvalitete..."

A izbornik Ante Čačić naglasio je nakon poraza na Islandu 1:0:

"Mogu se složiti da smo loše igrali. Nismo ostavrili što smo željeli: sigurnosti u pasu, puno je bilo tehničkih pogrešaka, dosta igrača griješilo u primanjima lopte... A domaćini su imali više energije, više uzeli ničije lopte, bila je to utakmica bez šansi praktički i taj prekid na kraju donese gol..."

"Sad smo na početku, s dobrom startnom pozicijom, četiri utakmice do kraja, na vrhu smo, za vjerovati je da ćemo potvrditi ono o čemu stalno pirčamo: da Hrvatska s pravom pretendira na prvo mjesto."

"Govorili smo cijelo vrijeme da je Island respektabilan, ali utakmica je išla tijekom kojim jest, nismo imali energije za takvu utakmicu, nedostajalo nam je preciznosti, igre bez lopte, otkrivanja, a nikako nam nije odgovarala agresivna igra Islanđana."

"Ali, premalo smo napravili prema naprijed."

"Želio sam s trojicom tehničkih igrača u sredini napraviti kontrolu lopte i pripremu za završnicu, nismo imali mirnoće, njima je odgovarao i remi, nije bilo pravovremenog otkrivanja. Možda bi remi bio najrealniji, igrači ne smiju pognuti glavu, očekuju nas novi izazovi već u rujnu."

Čačić je opet po nekima zakazao s izmjenama: Santini je ušao umjesto Mandžukića tek u 85. minuti, a treća izmjena nije ni bila obavljena, iako je Hrvatska energetski pala u završnih čak i pola sata, pipe Goal.

"Ne znam... Imam dosta igrača koji nemaju previše minuta u reprezentaciji niti u klubovima, ne mogu vaditi Vidu pa uvoditi novog stopera, izgubili bismo tandem koji se bolje poznaje..., možda bi bilo bolje da nisam ni vadio Mandžukića, ali pokazao je volju da igra, priimio blokadu... Santini je trebao držati skok i zadržati loptu... to je kibi-dabi, nije to bilo ključno nego da se nismo nametnuli, domaćin je bio agresivniji, žustriji, brže je prebacio loptu na našu polovicu i to im se ispaltilo."

Zanimljiva opaska, s obzirom na to da od svih igrača s klupe za klub ne igra jedino Rog. Dok su Santini, Pašalić, Andrijašević... igrali jako puno. Istina je da za reprezentaciju nisu...

"Ne bih izdvajao pojedinca, ne bih o tome tko je bio posebno dobar."

"Kad su počinjale ove kvalifikacije, očekivalo se da će biti neizvjesne do kraja, Island je sve doma dobio, mi i Turci imamo po jedan remi doma, još igra svatko sa svakim..."

"Ovo je bilo slabije izdanje, ne želim tražiti alibi, možemo nadoknaditi one koji nisu s nama, ali za jesen će nas biti više i bit ćemo pravi", zaključio je Čačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije