Velež u Vrapčićima ugošćuje Široki Brijeg u kasnom terminu (21.30)

Budimir: Iskoristiti naše prednosti i Veležove nedostatke

široki brijeg
19.08.2023.
u 15:08

Velež ima svoje vrline i mane. I mi imamo i mane i prednosti. Cilj je naše mane skriti, vrline istaknuti, a Veležove vrijednosti trebamo "poništiti", a mane iskoristiti. To su ciljevi, vidjet ćemo koliko ćemo ih uspjeti ostvariti - smatra Budimir

Nakon dvaju odigranih susreta aktualnog prvenstva Premijer lige BiH (utakmica 1. kola Široki Brijeg – Borac odgođena), nogometaši s Pecare mogu se pohvaliti stopostotnim uspjehom: dvije pobjede (protiv Posušja u gostima s 2:1 te Tuzla Cityja kući s 1:0) i svih šest osvojenih bodova, koliko ima i prvoporedani Igman, piše Večernji list BiH.

- Idemo u goste Veležu, čija momčad gaji otvorenu, agresivnu i napadačku igru te ima odličnog trenera Nedima Jusufbegovića.

Pokazao vrijednost

Velež je pokazao vrijednost i protiv GOŠK-a i Zvijezde 09, što smo gledali i analizirali, kao i neke utakmice iz prošle sezone. Sve to moramo temeljito analizirati - rekao je novinarima trener Širokog Brijega Marijan Budimir pred nastup u Vrapčićima na stadionu Rođeni.

- Igrali smo dvije prvenstvene utakmice. Nisam oduševljen igrom koju smo pokazali u Posušju, ali već protiv Tuzla Cityja bilo je bolje. U Vrapčićima nas čeka specifična utakmica i protivnik. Velež ima svoje vrline i mane. I mi imamo i mane i prednosti. Cilj je naše mane skriti, vrline istaknuti, a Veležove vrijednosti trebamo "poništiti", a mane iskoristiti. To su ciljevi, vidjet ćemo koliko ćemo ih uspjeti ostvariti - smatra Budimir i hvali Veležovu vatrenu publiku.

- Publika, jednostavno, nosi Veležove igrače. Mi nipošto ne smijemo podleći žestokom ozračju koje vlada u Vrapčićima, inače... Jer, utakmica je živo biće, treba znati što napraviti. Uz ostalo, moramo biti hrabri te Veležovoj agresivnosti suprotstavili našu agresivnost - tvrdi trener Budimir i dodaje:

- Još ne znam hoće li nam na raspolaganju biti Ilija Bagarić, koji je imao izvjesnu ozljedu, kao ni Branimir Barišić, koji je već dulje vrijeme izvan momčadi, također zbog ozljede.

- Velež ima jako dobar i agresivan presing. Trebamo se znati prilagoditi na takvu igru i suprotstaviti se vodeći stalno računa o tome što napraviti. Nadam se kako ćemo to znati. Velež ima veoma kvalitetne igrače koji znaju iskoristiti sve pogreške protivnika. Želimo li uspjeti, prije svega, naše pogreške moramo svesti na najmanju moguću mjeru - rekao je Bože Musa koji je protiv Tuzla Cityja postigao i gol za 1:0 pobjedu. Dojam je da bi Musa mogao češće tresti mreže protivnika ako bi na kornere i ostale prekide češće išao naprijed. Također, čini se da bi nešto slično mogao raditi i drugi zadnji branič Ivan Šaravanja.

Izravni TV prijenos

U prošlom prvenstvu Velež i Široki igrali su tri puta: Široki je jednom slavio (1:0), dva puta bilo je neodlučeno (0:0, 4:4).

Budući da sastav momčadi trener Budimir obično "prešuti" na tiskovnim skupovima, mi ćemo ga "izmisliti", možda i pogoditi: A. T. Tomić, Pranjić, Kuprešak, Musa, Šaravanja, Ćavar, Capan, Medić, Chinedu, Lukić, Kpan (Puljić, Dadić, Buljan, T. Tomić, Lovrić, Šuto, Bagarić, M. Matić, F. Matić, Gašpar, Vrcić).

Utakmica u Vrapčićima igra se u nedjelju (tek) u 21.30. Sudi Haris Halkić (Sanski Most). Izravni TV prijenos: Arena Sport.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?