TALIJANI OPET PIŠU

Brozović prelazi u jedan od najvećih klubova svijeta, Dinamo ostaje bez provizije?!

Marcelo Brozović
Jonathan Moscrop
17.04.2023.
u 08:55

Hrvatski prvak je 2015. prodao Brozovića u Inter za osam milijuna eura (prvo posudba od tri milijuna pa otkup od pet milijuna eura), ali je u njegov ugovor ugradio i klauzulu prema kojoj ima pravo na 10 posto od idućeg transfera.

Opet se zakotrljala priča o prelasku hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića iz milanskog Intera u španjolskog diva Barcelonu.

Insajderske informacije koje je objavila Gazzetta dello Sport govore da su se čelnici Barcelone i Intera družili više puta u posljednjih nekoliko tjedana. Sportski direktori Piero Ausilio i Mateu Alemany prije mjesec dana viđeni su u Portu, a ovaj tjedan našli su se u Barceloni.

Razgovaralo se o razmjeni Brozovića za Francka Kessieja, i to bez naknade jer se radi o nogometašima iste novčane vrijednosti i plaće, oko 30 milijuna eura uz godišnju plaću od 6,5 milijuna eura. Veznjak Barce na početku nije bio suglasan s time da prijeđe u Inter toga što je pet godina proveo u tom klubu, ali sada je promijenio mišljenje i spreman je vratiti se u Milano i odjenuti dres Barcelonina mrskog rivala.

S financijske strane takva zamjena ima smisla za oba kluba, ali u priči postoji i jedan klub za koji bi takav posao bio katastrofalan. To je Dinamo.

Hrvatski prvak je 2015. prodao Brozovića u Inter za osam milijuna eura (prvo posudba od tri milijuna pa otkup od pet milijuna eura), ali je u njegov ugovor ugradio i klauzulu prema kojoj ima pravo na 10 posto od idućeg transfera. U ovom slučaju, kad je transfer razmjena igrača bez isplate odštete, jasno je da Dinamo ne bi dobio ništa. Prepreka za taj transfer mogao bi biti trener Simone Inzaghi koji Marcela Brozovića vidi kao neizostavnog člana prvih 11. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije