90 TISUĆA DNEVNO

Brozović postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš, zarađivat će nevjerojatan iznos

Marcelo Brozović
Daniele Mascolo/REUTERS
03.07.2023.
u 19:15

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović dugo vremena držao je prvu poziciju na listi najplaćenijih hrvatskih sportaša, a Marcelo Brozović će ga svrgnuti potpisom za bogati Al Nassr gdje bi trebao inkasirati 100 milijuna eura za tri godine.

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović (30) od danas je i službeno član saudijskog Al-Nassra s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Brozović je tako postao suigrač legendarnog Portugalca Cristiana Ronalda koji je u Al-Nassr stigao krajem prošle godine.

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović dugo vremena držao je prvu poziciju na listi najplaćenijih hrvatskih sportaša, a Marcelo Brozović će ga svrgnuti potpisom za bogati Al Nassr gdje bi trebao inkasirati 100 milijuna eura za tri godine.

Brozovićeva godišnja plaća iznosit će 25 milijuna eura, a 25 milijuna će dobiti za potpis trogodišnjeg ugovora. Nogometaši u Saudijskoj Arabiji ne plaćaju porez pa će tako Hrvat uprihoditi svih 100 milijuna eura.

Sad će Broz zarađivati 90 tisuća eura na dan, 3767 eura na sat, 62,79 eura po minuti ili 1,05 eura po sekundi, što je zaista astronomski novac kojim je Marcelo osigurao egzistenciju za nekoliko života. U nastavku možete pogledati tko su osmorica najbolje plaćenih hrvatskih sportaša u milijunima eura po sezoni.

Marcelo Brozović (Al-Nassr) – 25

Bojan Bogdanović (Detroit Pistons) – 10,85

Luka Modrić (Real Madrid) – 9,4

Mateo Kovačić (Chelsea) – 6,2

Ivan Perišić (Tottenham) – 6

Ivica Zubac (Los Angeles Clippers) – 5

Dejan Lovren (Lyon) – 4,8

Dario Šarić (Phoenix i Oklahoma) – 4,4

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije