Bh. nogometaši

Brojni Vitežani i ostali stali uz Marka

07.03.2017.
u 08:00

Teška ozljeda nogometaša Marka Jevtića je kao malo koji događaj u posljednjih 10-ak pa i više godina Vitežane podigla na noge.

I ne samo one koji vole nogomet i NK Vitez nego i druge građane koji Marka i ne poznaju, nego su od prijatelja, susjeda, iz medija…, čuli i doznali samo lijepo o tom skromnom mladiću koji je u subotu na utakmici Vitez - Čelik doživio tešku ozljedu i ostao bez lijevog bubrega.

Ova teška ozljeda u jednom je trenutku Markov život i ugrozila.

Kraj karijere

A, izvjesno je, ovo je i kraj nogometne karijere ovog vrsnog nogometaša, vrhunskog profesionalca, gospodina u kopačkama, kako su ga znali označavati i titulirati, koji je igrom na terenu, a i izvan terena, plijenio pozornost korektnošću, sportskim i građanskim ponašanjem u svakoj prilici.

No, ozljeda s teškim posljedicama koju je Marko doživio otvorila je i niz pitanja na koja uglavnom nema odgovora.

Jer, većina nogometaša, kada je nogometni bh. profesionalizam u pitanju, u relativno kratkoj nogometnoj karijeri, na kraju nogometnog puta je bez ikakvih novčanih ušteda, a pred njima je neizvjesna budućnost - što, kako, kuda… dalje kroz život?

Odgovora na ta pitanja nema, ustvari nitko od relevantnih organizacija i institucija ih i ne traži, nema nogometnog sindikata…, a mladi nogometaši i njihovi roditelji “sanjaju” svoje, uglavnom, nikada nedosanjane snove. I ubrzo ih buđenje iz tih snova vraća u surovu stvarnost. Markova nesreća samo je povod ovakvim razmišljanjima i konstatacijama jer on je i inače bio blizu završetka svoje lijepe i za bh. prilike solidne nogometne karijere koja mu je materijalno ipak vrlo malo dala. No, otvorila mu je neke nove vidike - želju ostati u nogometu. Jer nogomet mu je bio ljubav, od nogometa je živio petnaestak godina, a već ranije, prije nesreće koja ga je zadesila, odlučio je da će mu nogomet biti životna egzistencija i u budućnosti.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?