košarka

Bosna Royal Jelly bolja od Zrinjskog u borbi za drugo mjesto

bosna
19.04.2017.
u 21:14

U utakmici 10. kola Lige 6 Bosna Royal Jelly ugostila je i svladala ekipu Zrinjskog rezultatom 92:86. 

Bio je ovo susret drugoplasirane i trećeplasirane ekipe Lige 6 i borba za drugo mjesto, te bolju poziciju pred play-off. U jednoj dosta zanimljivoj košarkaškoj predstavi, na kraju je slavila ekipa Bosne, koja će tako završiti odmah iza Igokee, a u polufinalu doigravanja igrat će protiv svog večerašnjeg protivnika s činjenicom da sada ima prednost domaćeg parketa. 

Gosti iz Mostara prvi dio igre dobili su rezultatom 24:21, a na poluvremenu je bilo 49:45 za domaće košarkaše. U nastavku je Zrinjski bolje krenuo, imali su gosti plus šest na kraju treće, ali u zadnjem dijelu Bosna je došla do pobjede, piše sportsport.ba.  

Jošilo je sa 17 poena i sedam skokova bio najbolji kod Bosne, Vasiljevič je ubacio 16 uz osam asistencija, a Đorđević 15 poena. Na drugoj strani Knežević je bio najefikasniji s 23 poena, Princ je dodao 17, a Đurasović 16 poena, koliko je ubacio i Brummitt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?