Košarka

Bosna dovela novog trenera, Slobodu pojačali Amerikanci

08.01.2018.
u 10:00

U Prvenstvu košarkaša Bosne i Hercegovine još je igračka stanka i drugi dio prvenstva započet će u utorak, 9. siječnja, susretom u Mostaru između gradskih rivala Studenta i Zrinjskog. Na jednom od posljednjih treninga igrači i stručni stožer Zrinjskog poslali su poruku ozlijeđenom suigraču Marku Šutalu koji je prije nekoliko dana uspješno operirao prednje križne ligamente.

“Marko, čekamo te”

Fotografirali su se s porukom: “Marko, čekamo te”, želeći mu brzi oporavak i povratak na teren. Tijekom zimske stanke u najvećem broju klubova bilo je mirno i bez igračkih i trenerskih promjena. No, kako ne bi bilo sve po starom, najviše su se pobrinuli u Bosni Royal i Slobodi. Ta dva kluba djeluju iz poznatih razloga pod imenima Bosna Royal i OKK Sloboda i vršila su igračke i trenerske smjene. Bosna je, nakon imenovanja novog direktora Haruna Mahmutovića, nekada glavnog tajnika Košarkaškoga saveza BiH, imenovala i novog trenera. Na klupu studenata sjeo je Miloš Pejić koji je trenirao Borac iz Banje Luke, Vršac, Lovćen, Radnički. Srbijanski trener na klupi će naslijediti Aleksandra Damjanovića koji će preuzeti ulogu sportskog direktora. U Bosni se nadaju da će njegovim dolaskom momčad zaigrati mnogo bolje, kako u domaćem prvenstvu tako i u 2. ABA ligi. Sloboda je ranije trenersko vođenje momčadi, umjesto smijenjenoga Velimira Gašića, prepustila mladom treneru Eldaru Kavgiću kojem će pomagati Azur Sakić i Adnan Žunić.

Došli Amerikanci

Oni će voditi klub u nastavku natjecanja Prvenstva košarkaša BiH. Nakon trenerske smjene, i dvojica igrača dobila su otkaz. Redove klupa napustili su Nikola Silađi i Milan Lužaić. Umjesto njih uprava tuzlanskoga kluba angažirala je dvojicu američkih košarkaša koja su došla iz makedonskog Shkupija. Riječ je o braniču Tyronu Harrisu (26) i krilnom centru Josephu Tayloru (32). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije