judo

Borsa organizira najveći turnir za mlade

07.10.2017.
u 07:00

Mostar će u subotu biti domaćin najvećeg judo turnira za omladinske kategorije u regiji. Judo kluba Borsa iz Mostara uspio je organizirati masovni turnir sam, dok iza turnira ove magnitude u svijetu stoje judo savezi. Na konferenciji za medije organizatori iz JK Borse predstavili koliko je ovaj projekt zapravo velika sportska priča. Član organizacijskog odbora turnira Franjo Zadro kazao je kako je riječ o značajnom događaju u BiH s čijom se brojnošću ni jedan sportski događaj, od samostalnosti BiH do danas, ne može mjeriti.

- Uspjeli smo u Mostar dovesti veliki broj natjecatelja iz cijelog svijeta. Mislimo kako će oko 1700 posjetitelja, trenera, natjecatelja, roditelja i drugih biti gosti Open Borse u gradu Mostaru. Ovaj turnir je povukao sa sobom veliku masovnot. Klubovi koji su nam dolazili prijašnjih godina za sobom iz svojih zemalja povlače i druge klubove. Publici bih preporučio da tijekom cijele subote imaju priliku vidjeti što sa sobom nosi jedno judo natjecanje. Na najatraktivnije borbe publika će pričekati do 17 sati. Tada će se na natjecanju naći najspreniji i najbolji borci u konkurenciji do 18 godina – naglasio je Zadro.

JK borsa se kao i svi sportski kolektivi u Mostaru susreće s poteškoćama u organizaciji obzirom na slabu infrastrukturu.

- Uvjeti u dvorani na Bijelom brijegu nisu odgovarajući. Organizacija ovakvog turnira zahtjeva uvezivanje niza stvari, od uvjeta u dvorani, prijevoza iz zračnih luka. Ovo je još jedan od pokazatelja koliko nam treba razvijanje mostarskog aerodroma, te koliko je Mostaru potrebna dvorana, ne samo za nas, nego i za ostale sportske kolektive - kazao je između ostalog Tomislav Vučić ispred JK Borsa.

Predstojnik ureda vlade HNŽ Veselko Čerkez rekao je kako se nada da će uskoro Mostar dobiti dvoranu, te da u prilog tomu idu i neki potezi koje je vlada povukla. Čestitao je organizatorima na velikom projektu koji promovira Mostar i cijelu županiju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?