ROLAND GARROS

Borna Gojo svladao Damira Džumhura i izborio drugo kolo kvalifikacija

Borna Gojo
Nel Pavletic/PIXSELL
22.05.2023.
u 19:07

U prvom kolu kvalifikacija Roland Garrosa, teniskog Grand Slam turnira u Parizu, hrvatski igrač Borna Gojo svladao je bh. tenisača Damira Džumhura 6-0, 4-6, 6-4. U meču s pregršt preokreta slavio je Gojo, treći nositelj kvalifikacija i 103. tenisač na svijetu, tako što je iskoristio četvrtu meč loptu.

Munjevito je Gojo osvojio prvi set, bez izgubljenog gema, ali bila je to tek najava za borbu koja se potom rasplamsala na pariškoj zemlji između ove dvojice tenisača. Džumhur se vratio u meč nakon što je dobio drugi set sa 6-4, a i treću je dionicu otvorio s breakom za 1-0. No, Gojo je odmah vratio izgubljeno i ne samo to, već je uz break prednosti poveo 3-1.

Obratima tu nije bio kraj pa je došao red na bh. tenisača koji je nanizao tri gema i s breakom prednosti poveo 4-3. Gojo je imao odgovor te je potom on nanizao tri gema, što je 25-godišnjem Hrvatu bilo dovoljno za slavlje. Gojo je iskoristio četvrtu meč loptu, a u drugom kolu će igrati protiv pobjednika meča Talijana Luce Nardija i Čileanca Alejandra Tabila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?