Preokret

Boris Pandža i Ivan Krstanović donijeli pobjedu Mladost1 Široki Brijeg2

04.04.2016.
u 07:14

Široki je ostvario značajnu pobjedu na gostovanju kod Mladosti (1:2). Da uspjeh bude veći za goste, do tri boda su došli nakon preokreta.Domaćini su bolje otvorili susret i već u 8. minuti su poveli s 1:0, golom iskusnog Dilavera, koji se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju, vješto zaobišao golmana i plasirao loptu u mrežu. Brzo vodstvo domaćina nije demoraliziralo gostujuću ekipu koja je pokušavala da nađe put do mreže Hadžića. Tako je napadač Krstanović oboren u šesnaestercu domaćih, ali sudac nije pokazao na jedanaest metara.

Propuštene prilike

Četiri minute kasnije ponovno je Krstanović bio u prilici, i ponovno je na iskustvo pokušao da izdjestvuje prednost, ali je ovaj put dobio žuti karton i javnu opomenu zbog simuliranja. Ono što nije pošlo za namjerom Krstanoviću uradio je Pandža u 35. minuti, nakon trećeg kornera, kada je odlično poslužen od svog vršnog napadača. Odlično proigravanje Krstanovića osamilo je Pandžu, koji je prisebnim šutom primorao golmana Hadžića vaditi loptu iz svoje mreže. Gol za izjednačenje probudio je vezni dio Širokog Birjega i prilike su se ukazale za Ajayia, koji je mogao donijeti preokret. Zatim je svoj bogat repertoar na sunčani kakanjski travnjak iznio Wagner, koji je školskim makazicama pokušao pogoditi cilj, ali je lopta prije toga zakačila nekog u obrani i otišla u korner. Domaći su se nastavili braniti svim načinima, a Ramović je u 39. minuti zaradio žuti karton. U završnici prvog dijela u centru zbivanja je ponovno Krstanović, čiji šut s vrha šesnaesterca brani golman Hadžić i spašava svoju momčad.

U prvih petnaest minuta nastavka utakmice gledatelji su mogli uživati u otvorenoj igri s nekoliko izvanrednih prilika. Prvo je Šišić pucao ravno u golmana gostiju iz dobre pozicije, ali je bio aktivan iz ofsajd pozicije, da bi u narednom napadu domaćin Bošković pokušao iznenaditi aktivnog Soldu, koji spašava Široki Brijeg i izbacuje loptu u korner. Bilo je očigledno da se domaćini ne zadovoljavaju remijem i Mladost je krenula ofanzivno. Gosti im ne ostaju dužni, i Pandža je u 55. minuti pokušao glavom šutirati, nakon što je odlično poslužen iz slobodnjaka Kožulja. Dvije minute kasnije sjajan šut Krstanovića, ali i Hadžić sjajno brani. Pokušao je za domaće i Sušića za domaće iskosa s lijeve strane i lopta ide tik iznad prečke.

Sigurni Krstanović

Gosti su u 65. minuti nakon rušenja Krstanovića zaradili jedanesterac. Siguran realizator s 11 metara u 67. minuti bio je Krstanović. Do kraja više nije bilo promjene rezultata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije