Rukomet

Borčevi talenti ‘razbili’ Izviđačeve talente ‘k’o beba zvečku’

rukomet
23.05.2017.
u 08:00

Uzbudljiva i zanimljiva mimo svih očekivanja je rukometna Liga 4 za prvaka. Poseban začin neočekivanoj rukometnoj mirođiji nakon rapsodije Borca protiv Vogošće u 3., dalo je 4. kolo, koje je “na tumbe” okrenulo stvari. Da nije bilo prekida u Živinicama za rukomet bi to bilo dobro, ovako je ispalo dramatično. U odnosu na prognoze uoči početka doigravanja, stvari su se stubokom izmijenile, poslije 4. kola – autsajderi Borac i Konjuh su favoriti, a favoriti Izviđač i Vogošća autsajderi.

Potonuli favoriti

Što se to dogodilo s favoritima, koji su totalno potonuli? Ništa, u doigravanje su ušli nespremni, uvjereni da je “minuli” rad sam po sebi dovoljno jamstvo. Grdno su se prevarili, ne zna se tko gore Izviđač ili Vogošća, koja je već praktično otpisana iz kombinacija za naslov, dok još uvijek aktualni prvak gaji kakvu takvu nadu.
Za poraz Izviđača CO u Bajnoj Luci 37:27 nema niti jedne riječi opravdanja! Bolje su prošli primjerice, u SEHA ligi, kod viceprvaka Europe Veszprema u gostima 31:36 nego u Bajnoj Luci. Primiti 37 pogodaka od vršnjaka iz Banja Luke, važno je napomenuti, da Borac ima podjednako staru, odnosno mladu ekipu, kao Izviđač, destrukcija je njihovog dosadašnjeg rada. Igrom i porazom protiv vršnjaka iz Borca mladi “skauti” su upitnim učinili svoj rukometni talent! Dakle, rukometaši Izviđača su ovoga puta dvostruki gubitnici, ne mogu više potencirati kako su najbolja mlada ekipa u državi, dok su obranu naslova praktično sveli na teoriju.
Kako tako Izviđač CO je izgurao prvo poluvrijeme koje je završeno vodstvom domaćih 16:14. Potop je uslijedio u prvim minutama nastavka, domaći u 37. minuti podižu na 22:15, sve što su “skauti” učinili u drugom dijelu bilo je 27:23 u 47. minuti, nakon čega su “batalili” igru dok su Banjolučani “zidali” prednost do konačnih + 10, 37:27. S obzirom da su “skauti” prvi susret dobili 28:24, u slučaju istog zbroja bodova prvak će biti Borac. Strijelce Dorca predvodio je Danijel Vukičević s devet pogodaka, dok je Damir Efencić imao 12 obrana, kod slabašnih “skauta” strijelce je sa šest pogodaka, predvodio Matej Hrstić. U drugoj utakmici također je posrnuo favorit. Rukometaši Vogošće PH parket dvorane u Živinicama napustili su u 54. minuti pri rezultatu 28:24 za Konjuh.

Ostali bez boda

Naravno, “stolari” su utakmicu već dobili 10:0, dok će Vogošća još ostati bez jednog boda, pa joj tako ostaje samo teorija u pohodu na naslov. Valja reći da jedna stvar u jadanju Vogošće na sudačku (ne)pravdu, bode oči, a to je da je jedan od djelitelja pravde Vejsil Beširević, drugi je bio Emir Dautović, otac jednog od vratara banjolučkog Borca!? U savezu su to svako trebali znati i zbog mogućih konotacija, Bešievića u doigravanju za prvaka ne delegirati. Međutim, s obzirom kako radi ured Rukometnog saveza BiH, ni to nije čudno.
Rezultati 4. kola Lige 4, za prvaka, Banja Luka: Borac m:tel – Izviđač Central osiguranje 37:27, Živinice: Konjuh – Vogošća Poljine Hills 28:20, prekid u 54. minuti, utakmica shodno propisima, registrirana 10:0 za Konjuh. Poredak, Borac 6, Konjuh 6, izviđač CO 6, Vogošća 5(-1) bodova.

Ključne riječi
bod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije