Liga mjesnih zajednica u Grudama

Boboška na vrhu, a prati je Dragićina, Pešija pobijedila Soviće i vratila se u igru

VL
Autor
Željko Andrijanić
26.07.2017.
u 08:00

Tradicija igranja malonogometnih turnira u Grudama, koji će poslije prerasti u Ligu mjesnih zajednica, datira još od 70-ih godina prošlog stoljeća. Od Lige sela nekad do Lige mjesnih zajednica danas brojni pobjednici izmjenjivali su se na tronu.

Ovo natjecanje u Grudama uvijek je imalo posebnu draž i značilo je puno više od samoga sporta. Tako je i danas kad se bliži pola stoljeća otkako je sve počelo. Svako vrijeme ima svoje heroje koji, očito, u Grudama u Ligi mjesnih zajednica traju dulje. Posljednjih godina dominira Grude Centar. Nekad ranije pričalo se, primjerice, o dominaciji Pocrta.

Tako su u kontekstu Centra samo dvije ekipe koje su ih u ovom desetljeću uspjele zaustaviti i popeti se na tron. To su Tihaljina - 2013. i Pešija - 2015.

Upravo one igraju u skupini A u kojoj je završeno četvrto, predzadnje kolo, a još nitko ne može za sebe reći kako je siguran putnik u četvrtfinale, stoga je s pravom i prije početka natjecanja ta skupina nazvana “skupinom smrti”. U prvoj utakmici 4. kola Dragićina je svladala Drinovce 1 rezultatom 4:2. Prvo poluvrijeme završilo je 1:1, a onda Dragićina ubacuje u višu brzinu i zahvaljujući golovima sjajnih Ante Leke i Vinka Palca, ali i obranama Ivana Bandića, lomi otpor protivnika. Za Drinovce 1 zabijali su Ivan Pandžić i Tomislav Leventić. Igrač utakmice bio je Ante Leko.

Boboška na vrhu

Nakon tri finala 2010., 2013. i 2014. Dragićina čeka dan kada će se popeti na tron. Start je bio loš, no, kako utakmice odmiču, igra im je sve bolja. U drugoj utakmici prvak iz 2013. Tihaljina dočekala je Grude Bobošku. Mnogi su Bobošku na startu natjecanja smatrali autsajderom, a prije posljednjeg kola ona se pokazuje kao najugodnije iznenađenje skupine te je na vrhu te skupine, uz jednak broj bodova kao i Dragićina, ali uz bolji međusobni omjer. Premda je Tihaljina povela golom Tomislava Perića, Ante Alpeza za Bobošku postiže 2 gola i Frano Petric 1 za potpuni preokret. Tihaljina je još uspjela smanjiti preko Primorca, ali to je bilo nedovoljno. Završilo je 3:2 za Bobošku. U posljednjoj utakmici Sovići Donji igrali su s Pešijom.

Povratak otpisanih

Sovići su do ovog susreta bili bez poraza, dok je Grude Pešija s dva poraza i remijem bila pred ispadanjem. No, ta momčad je još jednom dokazala da je najbolja kad je svi otpišu. Umjesto da budu na vrhu, pred prolaskom u četvrtfinale Sovići su izgubili rezultatom 6:2. Grude Pešija se tom pobjedom vratila iz mrtvih, osvojila 4. bod i zadržala teoretske izglede za prolazak dalje. Igrač utakmice bio je Marko Ćorluka koji je postigao pet pogodaka na utakmici, dok je Ante Miloš zabio 1. Za Soviće su strijelci bili Ivan Vlašić i Bruno Prlić. Situacija je sada potpuno zakomplicirana. Grude Boboška je prva sa 7 bodova, Dragićina također ima 7 bodova, Drinovci 6, Sovići Donji 5 te Tihaljina i Grude Pešija po 4 boda. Utakmice u skupinama trebale bi, ako ne bude većih vremenskih neprilika, biti završene ovoga tjedna, nakon čega slijedi završnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?