Ostaje u rukometu

Blaženko Lacković objavio kraj karijere

28.05.2020.
u 13:15

Blaženko Lacković objavio je kraj karijere u 40. godini. Lacković je bio posljednji aktivni član čuvene Červarove generacije koja je 2003. godine osvojila svjetsko zlato.

"Možda bih mogao još igrati na drugoligaškom nivou, ali sad je vrijeme za kraj. Bilo je to predivno razdoblje", rekao je Lacković za Bild.

Legendarni rukometaš, strijelac 571 pogotka u hrvatskoj reprezentaciji, oprostio se porukom na Instagramu. Otkrio je da ostaje u Hamburgu, njemačkom drugoligašu.

"Nakon duge 23 godina karijere ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu!
Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji za koju sam uvijek igrao sa srcem! Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija!

RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem što su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova.

Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima!"

S Hrvatskom je osvojio i Olimpijske igre 2004. godine, po dva svjetska i europska srebra te po jednu olimpijsku, svjetsku i europsku broncu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije