17. memorijal Gojka Šuška

Blamaža Širokobriježana protiv Croatije iz Zmijavaca - 0:4

10.11.2016.
u 09:00

U finalu 17. memorijalnog nogometnog turnira Gojka Šuška danas će se susresti Cibalia i Croatia iz Zmijavaca. Vinkovčani su preokretom u prvoj utakmici na Blatu svladala opuzenski Neretvanac 2:1 i izborili nastup u finalu, te došli u situaciju obraniti prošle godine osvojeno prvo mjesto na Šuškovu turniru.

Rano vodstvo

Trećeligaški Opuzenci poveli su preko Dine Deaka veću 3. minuti, zatim bili u prigodi još nekoliko puta do poluvremena zatresti mrežu Vinkovčana. Nije im to uspjelo, a u nastavku se nogometno kolo sreće potpuno okrenulo. Cibalia je bila bolja i više napadala, pa preko Marka Kraljevića u 50. minuti izjednačila, a u 77. minuti povela 2:1. Strijelac je bio Marko Dabro. Rezultat se do kraja nije mijenjao, iako je bilo prigoda s obje strane. Recimo da je za Cibaliju svoju minutažu odradio Matej Karačić, bivši igrač Širokoga Brijega, u kojemu je prošao sve dobne kategorije, dok su za Neretvanac nastupili Benjamin Šušak, Ante Grbešić, Franjo Čolak, Jure Granić, Ivan Kvesić i Luka Juričić, koji su na Pecari prošli nogometnu školu, a sada igraju za Opuzence, kao igrači pod ugovorom ili u svojstvu posuđenih igrača s Pecare. U drugoj utakmici na Blatu Široki je protiv hrvatskog trećeligaša Croatije iz Zmijavaca nastupio u kombiniranom sastavu, bez dosta standardnih igrača. Uz seniore Bilobrka, Brekala, Ćorluku, Plazonića, Repića i Crnova, u sastavu su se našli juniori Toni Nikić, Mateo Marić, Stipe Jurić, te kasnije Bože Vukoja i Ivan Miličević.

Težak poraz

U drugom poluvremenu u igru su ušli i iskusni Soldo, Kožul, Sesar i Marković. Potez s ovoliko mladih igrača nije se pokazao najboljim jer Croatia je na kraju ne samo pobijedila nego Širokobriježanima nanijela poraz za “dugotrajno sjećanje” - 4:0!

Pogotke za Croatiju zabili su: 1:0 Ćapin (11), 2:0 Mrkonjić (24 – 11 m), 3:0 Mrkonjić (49 – jedanaesterac), 4:0 Todorić (73). Široki Brijeg je od 23. minute igrao s igračem manje (crveni karton - Toni Nikić), a od 38. minute s čak dva igrača manje (dva žuta kartona - Josip Barišić). Mnogi misle kako Široki Brijeg nakon rata nikada nije doživio teži poraz, bolje reći pravu blamažu. Bilo je 0:4 na Pecari u Ligi Uefa protiv češke Mlade Boleslav, ali Česi su ipak kategorija više. Bilo je i 1:6 protiv Zvijezde u Gradačcu prije 7-8 godina, ali nam se čini da je 0:4 protiv trećeligaša iz Zmijavaca ipak veća katastrofa...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije