KOMENTIRAO FINALE

Bivši vatreni: 'Nikad nisam vidio da netko ima snage koliko ima Brozović. To je nemoguće'

Brozović
YVES HERMAN/REUTERS
19.06.2023.
u 20:21

"Imamo tri vezna igrača, kako oni djeluju, kako su moćni i uigrani, to nema niti jedna reprezentacija na svijetu", kazao je Elvis Brajković koji je za reprezentaciju igrao tijekom 90-ih, no upozorava i na pojedine nedostatke.

Bivši član vatrenih, Elvis Brajković, koji je za hrvatsku reprezentaciju nastupao od 1994. do 1996. godine, komentirao je sinoćnje finale Lige nacija. Hrvatska je sa Španjolskom igrala izjednačeno 120 minuta, no u raspucavanju penala su ovoga puta prevladali Španjolci i tako uzeli pehar. Za najboljeg igrača susreta izabran je Marcelo Brozović.

"Rulet sreće nije bio na našoj strani. Španjolska je dobro organizirana ekipa, pomladila se u međuvremenu. Manje zvučnim imenima, ali pokazala je kvalitetu. Mi smo odigrali na visokom nivou i parirali im u posjedu. Utakmica je bila relativno izjednačena. Dugo nisam vidio tako dobro izvođenje penala. Do udarca Majera penali su bili vrhunski. Livaković, koji sjajno brani penale, nije uspio ništa obraniti", rekao je za Radio Rijeku.

"Imamo tri vezna igrača, kako oni djeluju, kako su moćni i uigrani, to nema niti jedna reprezentacija na svijetu. U produžecima, kad je najteže, kad smo išli u kontru i polukontru, Brozović se digao gore, to nikad nisam vidio, da netko ima toliku snagu. Pretrčao je preko 16 kilometara, to je nemoguće", nastavio je pa dodao:

"Imamo i Kovačića i Modrića, to je strašan temelj. Modrić će za koju godinu vjerojatno prestati igrati, ali imamo sjajne mlade igrače, Majera, Sučića, koji će nositi. Prije su se ispraznile stoperske pozicije pa su došli novi", rekao je Brajković.

"Možda fali brzine, napadanje dubine s centralne pozicije napadača gdje su Petković i Livaja, neki pokretljiviji igrač...  Onda bi bila kompletna reprezentacija, ali ima vremena", zaključio je bivši nogometaš.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije