BITAN UVJET

Bivši trener Reala otkrio kad bi po njemu Messi postao najveći u povijesti nogometa

AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS
10.02.2022.
u 20:07

Mnogi Argentinci smatraju Maradonu većim od Messija, a kad kod kuće nema podršku u smislu nogometne veličine, teško da će imati u ostatku svijeta.

Leo Messi osvojio je praktički sve što se moglo osvojiti u momčadskom i individualnom smislu. Ono što mu nedostaje jest titula prvaka svijeta, no dogurao je do finala. Ali, da bi bio najbolji u povijesti, morao bi u "riznici" imati i taj trofej. Uostalom, tako tvrdi veliki španjolski trener Vicente del Bosque, koji je vodio Real Madrid i reprezentaciju Španjolske.

- Ako Lionel Messi osvoji Svjetsko prvenstvo ove godine, onda će postati najbolji i najveći igrač kojeg je svijet ikad vidio - kaže Del Bosque, koji je s Realom dvaput osvojio prvenstvo, dvaput Ligu prvaka, a sa Španjolskom SP 2010. i Euro 2012.

Uistinu, mnogi Argentinci smatraju Maradonu većim od Messija, a kad kod kuće nema podršku u smislu nogometne veličine, teško da će imati u jednom Brazilu iz kojeg dolaze brojni velikani, među njima i Pele. Ili u Portugalu, otkud dolazi Cristiano Ronaldo.

Iako u teoriji Messi ima priliku doći do titule prvaka svijeta ove godine u Kataru, to nije baš najizglednije jer Argentina ne djeluje toliko moćno. Naravno, sve je moguće.

Kako god, čarobnom Leu ostaje rekordnih sedam Zlatnih lopti, s Barcelonom četiri Lige prvaka, kao i deset titula prvaka Španjolske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije