ALEKSANDAR VOLKOV

Bivši NBA igrač s puškom u ruci brani Ukrajinu: Rusi su mu potpuno uništili kuću

Ukrajina
Reuters/Pixsell
10.03.2022.
u 17:29

Nakon igračke karijere obavljao je dužnost predsjednika Ukrajinskog košarkaškog saveza, a prije toga bio je i predsjednik Državnog odbora za sport.

Sudeći prema onome što je na Twitteru objavila španjolska košarkaška legenda Jordi Villacampa, među sportašima koji su spremni puškom braniti slobodu je i jedan od najpoznatijih ukrajinskih košarkaša svih vremena Aleksandar Volkov (57).

Tako piše najpoznatiji europski košarkaški portal Eurohoops koji se poziva i na ukrajinske izvore koji kažu da je Volkovljeva obiteljska kuća u Černjihivu uništena.

Taj centar bio je jedan od europskih pionira u NBA ligi u koju je otišao 1989., iste godine kada i Dražen Petrović, i tada je igrao za Atlantu te ondje proveo tri godine.

Nakon povratka u Europu, igrao je u Italiji (Reggio Calabria) te u Grčkoj (Panathinaikos, Olympiacos), a našim ljubiteljima košarke ostao je u sjećanju po tome što je u završnici olimpijskog polufinala u Barceloni, u kojem je Hrvatska pobijedila njegov ZND i izborila finale s Dream Teamom, promašio niz slobodnih bacanja.

U najboljim igračkim danima igrao je za SSSR (olimpijsko zlato u Seulu), a desetljeće kasnije nakratko i za Ukrajinu. Nakon igračke karijere obavljao je dužnost predsjednika Ukrajinskog košarkaškog saveza, a prije toga bio je i predsjednik Državnog odbora za sport.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije