MMA

Bivši jiu-jitsu prvak Europe Milanko Puranović želi naslov prvaka u MMA-u

mma
28.12.2016.
u 08:00

MMA (mješovite borilačke vještine) nije sport za obične ljude, to je sport gladijatora, u kojemu je krvav put do uspjeha. Baš je takvim putom prošao Modričanin Milanko Puratović, momak s obronaka Ozrena, koji godinama živi u švicarskom Montreuxu, gdje je stekao veliko ime u svijetu ultimate fightinga (MMA):

- Borilački sportovi privlačili su me od dječjih dana, pa sam se kao 7-godišnjak počeo baviti boksom, kick-boksom i drugim borilačkim sportovima, a kasnije sam se zaljubio u MMA, te nakon prosutih potoka znoja i adrenalina postao profesionalac, kaže Puranović. Na pitanje, koliko često trenira, rekao je:

- U “normalno” vrijeme jednom, pred nastupe i tri puta dnevno, kada potpuno zaboravim na privatni život. Primao sam batine, ali i pobjeđivao po Europi. Put me odveo i u Brazil, gdje je ovaj sport po popularnosti odmah iza nogometa. Borio sam se u Riju i Salvadoru i - pobijedio. Tamo sam se prije šest godina borio i u brazilskom jiu-jitsu, pa se nakon samo šest mjeseci treniranja prijavio se za nastup na europskom prvenstvu u Lisabonu. I, zamislite - postao europski prvak!

Milanko je sebi zadao novi cilj: postati prvak svijeta u MMA-u. Bit će teško, ali treba vjerovati da će ostvariti cilj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije