Odmara nakon odlične polusezone i ozljede

Bilbija: Oporavak ide dobro, nismo odustali od naslova prvaka

08.12.2018.
u 14:29

Napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija nastavio je u jesenskoj polusezoni tamo gdje je stao na kraju prošle. Najbolji je strijelac Premijer lige BiH i s 14 pogodaka je vukao svoju momčad u ovom dijelu sezone. Učinak bi sigurno bio bolji da nije bilo ozljeda.

Turbulentan prvi dio sezone

Zrinjski je prošao jako turbulentno razdoblje u ovih 19 kola. Naime, eliminacija iz europskih natjecanja je itekako utjecala na igrački kadar, uz to se dogodila i promjena na klupi (povratak trenera Blaža Sliškovića), pa je na kraju prvak BiH završio na drugoj poziciji s pet bodova zaostatka u odnosu na Sarajevo. Nemanja Bilbija ističe kako je loše razdoblje iza njegove momčadi i da u nastavku sezone očekuje dobre utakmice.

- Na kraju jesenskoga dijela sezone možemo biti zadovoljni bodovnim učinkom kada se pogleda što je momčad prošla. Krenuli smo jako rano, imali smo ogromnih problema s ozljedama koje su itekako utjecale na momčad i mislim kako smo rijetko kompletni odigrali neke utakmice. Istina, žalimo za pojedinim utakmicama gdje smo mogli generalno osvojiti koji bod više, ali što je tu je. Kad se sve zbroji, i dalje smo u borbi za naslov i to je najvažnije - poručio nam je Bilbija.

Najbolji strijelac ističe kako je trenutačno koncentriran samo na oporavak. Nakon derbija protiv Sarajeva napadač je zadržan u bolnici na liječenju i, srećom, oporavak za sad ide u dobrom smjeru.

- Ozljeda polako prolazi, zadovoljan sam brzinom oporavka. Sve je u najboljem redu i očekujem kako ću brzo krenuti i s treninzima. Što se tiče mog učinka, definitivno mogu biti zadovoljan. Na 16 utakmica postigao sam 14 pogodaka, a još su mi dva regularna pogotka oduzeta. Vjerujem kako su i u stručnom stožeru zadovoljni partijama, kao i navijači – dodao je Bilbija.

Sjajne izvedbe su sigurno preporuka za inozemni angažman. Bilbija ipak ističe kako trenutačno ne razmišlja o tome, već samo o oporavku.

- Imam ugovor sa Zrinjskim do kraja sezone, što se može dogoditi nakon ovako dobre polusezone, ostaje vidjeti. Nisam opterećen time, vidjet ćemo u predstojećem razdoblju što i kako dalje – kaže napadač plemića.

Čestitke Sarajevu

Ako ostane u Zrinjskom, Bilbija ističe kako sigurno želi obraniti naslov. Prednost Sarajeva iz jesenskog dijela je velika, ali nije nedostižna. Zrinjski je već nekoliko sezona pokazao kako igra dobro u drugom dijelu i uspijevao je nadoknaditi zaostatke za protivnicima u borbi za naslov.

- Prije svega čestitke Sarajevu na jesenskom naslovu prvaka. Smatram kako su zasluženo prvi na kraju ovog dijela, pokazali su najviše kad se pogleda čitava polusezona. Sigurno je kako se Zrinjski neće lako odreći obrane naslova. Ima se još dosta igrati. Do kraja prvenstva je još 14 kola i sigurno se nećemo predati dok god budemo imali priliku da se opet okitimo naslovom prvaka – poručio je Bilbija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije