UO Rukometnog saveza BiH

Bilal Šuman više nije izbornik, Ivica Obrvan na klupi rukometne reprezentacije BiH

epa-efe
17.02.2021.
u 18:54

Bilal Šuman više nije izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odluka je Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH  sa današnje sjednice. Čelnici Rukometnog saveza BiH navodno nisu bili zadovoljni rezultatima izbornika zbog čega su se odlučili na njegovu smjenu. Postoje indicije da će Šumanu biti ponuđena funkcija koordinatora svih reprezentacija umjesto dosadašnje pozicije izbornika. 

Šuman je na klupu reprezentacije bh. rukometaša sjeo u kolovozu 2016. godine kada je dobio podršku svih 12 članova Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH.

 

Kako javlja Klix.ba, novi izbornik bh. rukometne reprezentacije je hrvatski trener Ivica Obrvan. 

Obrvan je kao igrač bio članom prvih generacija hrvatske rukometne reprezentacije koja je osvajala medalje. Bilo je to zlato na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu te bronzana medalja 1994. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu. U karijeri je igrao za Metković i za njemački Post Schwerin.

Od prosinca 1999. trenirao je rukometaše Metkovića. U tom je razdoblju bio igrač i trener. Tad su osvojili Kup EHF (1999/00) i drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu. Od 2007. je preuzeo trenirati slovenski rukometni klub Gorenje. Te sezone je zauzelo drugo mjesto. Već iste sezone je postao trener rukometaša Zagreba. Osim ovih klubova, Obrvan je vodio Medveščak i francuski Chambery. Bio je i selektor reprezentacije Sjeverne Makedonije.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije