Put u Katar

Reprezentacija krenula put Katara: Vlada optimizam

'prce01_nnn_bih_23102013'
Foto: ''
05.01.2015.
u 12:25

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u podne iz Sarajeva, letom preko Istanbula, krenula u Katar gdje će nastupiti na svjetskom prvenstvu.

Izabranici izbornika Dragana Markovića završili su pripreme u Mostaru i Sarajevu te puni optimizma odlaze na svoje prvo veliko natjecanje. Marković na put vodi 20 rukometaša kojima će glavni cilj biti plasman u drugu fazu, osnosno osminu finala.

Kada je u pitanju nastup u Kataru Marković je optimist. Po njegovim riječima grupa je izjednačena, a vjeruje da bi prva utakmica protiv Irana za njegovu ekipu mogla odrediti tijek SP-a.

– Nama je prva utakmica najvažnija jer bi sa dva boda do kraja imali četiri meč lopte za plasman, kazao je Marković, prenosi Fena.

Optimizam stručnog stožera dijele i igrači koji su uvjereni u dobar rezultat na SP-u. Najbolji sportaš BiH u 2014. godini Nikola Prce, koji je došao povrijeđen na pripreme, uspio se oporaviti i spreman će dočekati početak prvenstva, piše Dnevnik.ba.

– Idemo u Katar napraviti najbolje što možemo, a to je plasman u drugi krug, a možda i borba za olimpijske igre. Možemo obećati se boriti, a za ostalo ćemo vidjeti, kazao je Prce.

Prije početka prvenstva BiH će u Kataru od 6. do 9. siječnja odigrati pripremni turnir na kojem će sudjelovati reprezentacije Katara i Portugala. Od 9. siječnja do početka SP-a reprezentacija će obaviti treći, finalni dio priprema za SP.

Na svjetskom prvenstvu, koje počinje 15. siječnja, BiH će nastupiti u grupi B sa reprezentacijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana. Prvi meč igraju 16. siječnja protiv Irana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije