Belgija pobijedila 3:1

BiH poražena, smanjene prilike za plasman na Euro

bih - belgija
03.09.2015.
u 22:54

Bh. reprezentativci su poveli golom Džeke u 15. minuti. Poravnao je Fellaini osam minuta poslije, a u 43. minuti De Bruyne je domaće doveo u vodstvo. Hazard je u 76. minuti pogodio za konačnih 3:1.

Nogometna reprezentacija BiH večeras je u Bruxellesu na stadionu King Baudouin poražena od reprezentacije Belgije rezultatom 3:1. Utakmica se igrala u okviru kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj. 

Bh. reprezentativci su poveli golom Džeke u 15. minuti. Poravnao je Fellaini osam minuta poslije, a u 43. minuti De Bruyne je domaće doveo u vodstvo. Hazard je u 76. minuti s jedanaest metara pogodio za konačnih 3:1.

Nakon početnih ispitivanja snaga, Belgijanci su krenuli nešto ofanzivnije ka golu Begovića. Ipak, dobro postavljeni bh. igrači otklanjali su opasnost bez većih problema.

Igrala se 15. minuta kada je Mujdža probio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac Crvenih đavola i uputio sjajan centaršut. Džeko je glavom fantastično matirao Courtoisa za 0:1. Uslijedilo je veliko slavlje u dijelu gdje su bili smješteni bh. navijači.

Nakon primljenog pogotka domaći kreću snažno. U 18. minuti De Bruyne griješi u izglednoj prilici. Ipak, pet minuta poslije Beligija stiže do izjednačenja. Nakon kornera u šesnaestercu Zmajeva najviše skače Fellaini i pogađa mrežu bh. tima za 1:1. Zakasnio je Vranješ.

Novi uzdasi na tribinama domaćih mogli su se čuti u 30. minuti. Nakon dobrog centaršuta Lukaku pokušava glavom, ali lopta odlazi pored gola.

Igrala se 33. minuta kada glavni sudac nije svirao čist prekršaj nad Lulićem. Napadi domaćih nisu prestajali. Stalno su vršili presing na sredini terena i stvarali prilike pred golom Begovića. Lukaku ponovo prijeti glavom u 39. minuti nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola.

Belgijanci su konkretizirali inicijativu u 43. minuti. De Bruyne je primio loptu i s nekih 20-tak metara matirao Begovića. Kod rezultata 2:1 otišlo se na odmor.

Izabranici Mehmeda Baždarevića krenuli su nešto ofanzivnije u drugom poluvremenu. Muhamed Bešić u 49. minuti probija lijevu stranu, ali je jako centrirao i Džeko nije mogao zaprijetiti Courtoisu. U 55. minuti De Bruyne testira Begovića, koji je na oprezu.

Tri minute poslije Medunjanin dobro šutira iz voleja, golman belgijske reprezentacije brani. Džeko u 63. minuti istrčava kontru i dolazi do gola. No, u presudnim trenucima je izblokiran. Bh. igrači su težili da izjednače. U 68. minuti Lulić puca s vrha šesnaesterca, ali Courtois sigurno intervenira.

Baždarević u 71. minuti u igru ubacuje Hajrovića umjesto Kolašinca. Samo nekoliko trenutaka poslije Lukaku bježi nesigurnom Vranješu. Našao se "oči u oči" s Begovićem koji brani njegov udarac. 

Najlošiji pojedinac u redovima bh. reprezentacije Ognjen Vranješ u 76. minuti pravi jedanaesterac nad Hazardom. Isti igrač matirao je klupskog kolegu s jedanaest metara za 3:1. U 80. minuti Hajrović nakon odbijene lopte pokušava iz velike daljine. No, golman londonskih Plavaca brani. I četiri minute poslije Courtois zaustavlja udarac Edina Džeke, a nekoliko trenutaka poslije Begović uzvraća.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Bh. reprezentativci su ovim porazom smanjili prilike za plasman na Euro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?