Davis Cup

BiH i bez prvog reketa Džumhura ima iste izglede kao Tunis

02.03.2016.
u 08:00

Davis Cup teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u Zenici pripremama za predstojeći meč 1. kola 2. skupine euroafričke zone protiv reprezentacije Tunisa, i jučer je nastavila s treninzima, a u stanci je imala susret s predstavnicima medija.

Optimizam

U redovima bh. reprezentacije su optimisti pred ovaj susret, ali uz puno opreza govorili su i o svojim protivnicima u čijim će redovima prva dva mjesta zauzimati tenisači sa solidnim svjetskim plasmanom. Izbornik reprezentacije BiH Amer Delić žali što u momčadi neće biti Damir Džumhur, ali vjeruje kako njegovi tenisači mogu pobijediti Tunižane.

- Njihov prvi tenisač je iznimno iskusan, ali vjerujem kako će naši momci biti spremni. Podloga koju imamo nama odgovara, tako da se možemo kvalitetno pripremiti za ovaj meč, istaknuo je Delić koji se nije mogao odredit po kojem će redoslijedu biti prijavljen njegov sastav.

Tenisač Mirza Bašić ističe kako su izgledi jednaki.

- Trenutačno smo malo bolji na rang-ljestvici i vjerujem kako imamo blagu prednost zbog podloge koja je malo brža, ali su izgledi izjednačeni. Poznajem igru njihova najkvalitetnijeg tenisača i vjerujem kako ih možemo pobijediti. Zahvalio bih Zenici na gostoprimstvu i pozivam publiku da nam pomogne i uživa u vrhunskom tenisu, kazao je Mirza Bašić.

Imaju iskustvo

Svoj optimizam pred meč s Tunisom nisu krili ni Tomislav Brkić i Nerman Fatić, koji će ponijeti dio odgovornosti u ovoj sezoni Davis Cupa.

- Imamo iskustva u igranju na ovoj podlozi koja je vrlo brza, Mirza i ja smo imali puno dobrih mečeva na ovoj podlozi i očekujem da ćemo pružiti dobru igru, rekao je Brkić.

Predstavnici tehničkog organizatora upozoravaju gledatelje da “tijekom igranja teniskih susreta nije dopušteno korištenje fotoaparata i mobitela, te fotografiranje s blicevima ili dodatnom pomoćnom rasvjetom, i u slučaju ometanja igrača službeni delegat može prekinuti igranje meča”.

Meč između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Tunisa počinje u petak, 4. ožujka, u Gradskoj areni u Zenici. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije