kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

BiH - Cipar 2:0

jaa
Foto: Goal.com
10.10.2016.
u 20:31

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici dočekuje Kipar. Radni dan i hladno vrijeme, ali i bolan poraz od Belgije, uzrokovali da Zenica nikada nije imala slabiju atmosferu uoči utakmice reprezentacije. Zmajevi moraju dobrom igrom i pobjedom vratiti nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U grupi H još igraju Gibraltar - Belgija i Estonija - Grčka., prenosi Goal.com

Pjanić je imao dobar pokušaj u petoj minuti igre. Natrčao je u sredini kaznenog prostora na ubačaj s desne strane, ali je pucao preko gola.

Ciprani su zaprijetili opasno u 14. minuti Christofi se ubacio iz drugog plana i uputio loptu u prazan kazneni prostor, ali na petercu njegov suigrač nije stigao na loptu.

Minutu kasnije je Džeko pred gostujućim golom pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali točno u vratara.

Domaći igrači su kontrolirali igru, a pokušao je i Pjanić udarcem iz voleja u 24. minuti, ali je netko u obrani blokirao i poslao je iznad gola.

U 35. minuti je Džeko primio dugu loptu koju je poslao Đurić, smirio je i krenuo o lijevoj strani prema vratima, ali je iz teškog kuta uspio pogoditi samo vanjsku stranu mreže.

Još jedan opasan pokušaj gostiju vidjeli smo u 39. minuti. Loptu je primio Christofi, pucao snažno po sredini gola, ali je Asmir Begović uspio blokirati u korner.

Odličnu su priliku zmajevi imali u 53. minuti. Eden Višća je sjajno ubacio u kazneni prostor nakon što je uspio sačuvati loptu u terenu, Džeko je pucao glavom ali samo pokraj gola.

I pet minuta kasnije u prilici se našao kapetan BiH. Pjanić je uzeo loptu i poslao je Džeki koji je izašao sam pred vratara Panayija, ali je on obranio. Stigao je napadač Rome ponovno do lopte ali mu je i drugi pokušaj izblokiran.

Možda i najveću priliku na utakmici BiH je imala u 65. minuti. Izet Hajrović je pucao s lijeve strane, gostujući vratar je teško obranio loptu, ali Đurić nije stigao na odbijanac koji je samo trebao pospremiti u praznu mrežu. U posljednji trenutak obrana je izbacila loptu u korner.

I napokon su domaći igrači probili gostujući obranu u 70. minuti. Alexandrou je pogriješio u kaznenom prostoru, Pjanić mu je uzeo loptu i poslao na sredinu gdje je čekao Džeko, a kapetan nije propustio priliku i pospremio je loptu u gol.

Deset minuta kasnije ponovljena kombinacija, Pjanić je ubacio s desne strane, a Džeko je glavom pospremio loptu u mrežu za 2:0.

BiH: Begović, Spahić, Kolašinac, Vranješ, Medunjanin, Pjanić, Džeko, Šunjić, Lulić, Đurić, Višća.

Cipar: Panayi, Junior, Demetriou, Sotiriou, Chrstofi, Alexandrou, Laban, Artymatas, Laifis, Kastanos, Makris.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije