eSport

Bh. predstavnik s reprezentacijom BiH osigurao završnicu eEURO-a

04.04.2020.
u 12:35

Iako se nogomet u najvećem dijelu Europe zaustavio zbog pandemije koronavirusa, pomalo je olakšanje nogometnim navijačima turnir eEURO 2020. Natjecanje se igra u organizaciji UEFA-e. Igra se isključivo KONAMI-jev PES 2020. Inače, ljubitelji nogometa mogu ovo natjecanje gledati na YouTube kanalu UEFA-e.

Dobro ide Zeusinju

Dobro na ovom natjecanju ide bh. predstavniku Feđi Đedoviću, koji je ljubiteljima popularnog PES-a poznatiji po nadimku Zeusinjo. On na ovom natjecanju upravlja reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Uspio je osigurati izravni plasman na završni turnir. Pokazao je svoju vještinu na nekoliko susreta skupne faze natjecanja, a preostalih 6 reprezentacija na završni turnir plasirat će se nakon dodatnih kvalifikacija tijekom ovog mjeseca. Pod vodstvom Đedovića bh. vrsta našla se u društvu još s Francuskom, Njemačkom, Grčkom, Izraelom, Italijom, Luksemburgom, Nizozemskom, Rumunjskom, Srbijom.

Nakon što se kroz dodatne kvalifikacije dozna još 6 preostalih sudionika završnog eEURO turnira, oni će se 23. i 24. svibnja natjecati za naslov europskog prvaka.

Finale trebalo biti u Londonu

Finale natjecanja prvotno se trebalo održati u Londonu, ali će se ovog puta ipak završiti virtualno.

Za one ljubitelje nogometa ili eSporta vrijedi naglasiti da će se utakmice play-offa i finalnog turnira emitirati na UEFA-inu YouTube kanalu (20. travnja dodatne kvalifikacije, 27. travnja dodatne kvalifikacije, finalni turnir sa 16 najboljih europskih momčadi - 23. i 24. svibnja).

U nedostatku pravog nogometa nekima će ovakva virtualna inačica biti zanimljiva. UEFA je na ovaj projekt stavila snažan naglasak, a eSport već neko vrijeme u ovoj instituciji vide kao dobru priliku za marketing i promociju. Nama preostaje bh. predstavniku poželjeti puno sreće u nastavku ovog natjecanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?