Nurkiću rekord karijere

Bh. košarkaš najbolji strijelac u porazu Denvera od LA Clippersa

Jusuf Nurkic
28.03.2016.
u 07:53

Najbolji strijelac Denvera u ovom meču bio je Jusuf Nurkić

Los Angeles Clippersi su upisali 45. pobjedu u ovoj sezoni NBA lige nakon što su s rezultatom 105:90 na svom parketu svladali Denver Nuggetse.

Clippersi su tako napravili još jeadn korak bliže ka sigurnom plasmanu u play off i sada su četvrti na ljestvici Zapadne konferencije sa 45 pobjeda i 27 poraza. Tim iz Los Angelesa na dobrom je putu da sačuva četvrtu poziciju u regularnom dijelu sezone koja bi mu donijela prednost domaćeg terena u play offu, piše Klix.ba.

Denver je upisao svoj 43. poraz i prekinuo je niz od dvije vezane pobjede. Nuggetsi su ukupno ostvarili 31. pobjedu u ovoj sezoni i trenutno su 10. na ljestvici Zapada. Ovim porazom tim Mikea Malonea smanjio je šanse za plasmanom u play off.

Najbolji strijelac Denvera u ovom meču bio je Jusuf Nurkić s 19 bodova, sedam skokova i tri asistencije, a sve to ostvario je za samo 24 minute i 12 sekundi provedenih na parketu. Ujedno ovo je i rekord karijere po broju postignutih bodova za bh. košarkaša u NBA ligi i još jedna odlična utakmica nakon što je u prethodnom meču i pobjedi Denvera nad LA Lakersima postigao 18 bdova što je bio njegov prethodni rekord.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije