Vedad Ibišević

Bh. igrač šesti sa 100 golova u Bundesligi

Football Soccer - Greece v Bosnia and Herzegovina - 2018 World Cup Qualifying European Zone Football Soccer - Greece v Bosnia and Herzegovina - 2018 World Cup Qualifying European Zone - Group H  - Georgios Karaiskakis stadium, Piraeus, Greece - 13/11/16 G
30.11.2016.
u 10:00

Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević je s dva pogotka za Herthu bio junak trijumfa u preokretu nad Mainzom od 2:1 i obilježio je meč 100. pogotkom u Bundesligi.

Šesti stranac

Kapetan Herthe je šesti stranac koji je postigao 100 i više pogodaka u njemačkom elitnom rangu, a ubrzo bi mogao prestići Ailtona i Stephanea Chapuisatu, koji su dali po 106 golova.

Suigrači su čestitali Vedadu Ibiševiću na podvigu na poseban način, jer su se nakon susreta pojavili u majicama na kojima je njegov lik i njegov nadimak Vedator.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dao 100 golova u Bundesligi i tako ostvario san. Ponosan sam što sam to uspio u utakmici u kojoj smo pobijedili i za mene kao napadača bitno je da postižem pogotke. Imali smo problema probiti obranu Mainza, koji je čvrsta ekipa, kao i Ausgburga, protiv kojeg smo ranije igrali. Igramo dobro kao ekipa i ovo je prvi put da smo preokrenuli rezultat, što je dodatna kvaliteta. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, izjavio je Ibišević i dodao:

- Žao mi je što sam dobio crveni karton nepotrebno. Da je sudac imao više osjećaja, nije mi morao dati karton.

On zauzima treće mjesto s osam golova na listi strijelaca Bundeslige, a i Hertha je treća. Prvi je Pierre-Emerick Aubameyang iz dortmundske Borussije s 13, a drugi Anthony Modeste iz Kölna s 12 pogodaka.

Cilj je dobar rezultat

- Ne razmišljam o naslovu golgetera Bundeslige. To mi nije primarni cilj nego da ostvarimo dobar rezultat. Ove sezone bit će još teže zadržati se u vrhu jer se Leipzig, Hoffenheim i Köln bore za visok plasman. Moramo ostati koncentrirani jer smo prošle sezone dugo bili u vrhu i posustali u završnici. Sigurno je da će prvenstvo biti zanimljivije, a teško je prognozirati može li Leipzig (vodeći s 30 bodova i bez poraza) izdržati do kraja. Prednost dajem Bayernu zbog iskustva.

Hertha će u subotu gostovati kod Wolfsburga.

- Bit će jako neizvjesno, ali možemo pobijediti u toj utakmici. Wolfsburg je dobra momčad, no u krizi je i ne igra onako kako se očekuje. Ibišević kaže da je bio blizu prelaska u Englesku i Italiju, ali je odlučio ostati u Bundesligi.

- Osjećam se super i nije mi žao što sam ostao u Njemačkoj, bez obzira na ponude iz Engleske, Španjolske, Francuske i Italije, kazao je Ibišević, koji je produljio ugovor s Herthom, ali s jednom zanimljivom klauzulom. Naime, ako se pojavi klub koji igra Ligu prvaka, a zainteresiran je za Ibiševića, Hertha će mu dopustiti odlazak za svotu od četiri do šest milijuna eura. Na ovoj klauzuli inzistirao je upravo Ibišević, s obzirom na to da još nikad nije zaigrao u elitnom klupskom natjecanju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?