EYOF

Bh. gradovi ipak će biti domaćini

olimpijske igre
22.11.2015.
u 07:00

Bh. gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će domaćini EYOF-a 2019., turski grad Erzurum će preuzeti organizaciju 2017. godine

Na 44. sjednici Opće skupštine Europskog olimpijskog odbora, koja se održava u Pragu, službeno je potvrđena zamjena domaćina Europskog omladinskog olimpijskog festivala 2017. godine koji će se održati u gradu Erzurumu u Turskoj, dok će gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo biti domaćini EYOF-a 2019. godine.

Naporima sportske diplomacije Olimpijskog odbora BiH predvođenim predsjednikom Marijanom Kvesićem, potpredsjednicima Izetom Rađom i Sinišom Kisićem, kao i glavnim tajnikom Saidom Fazlagićem, postignut je uspjeh u zamjeni domaćina te je ovim pružena nova prigoda gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, priopćeno je iz OK BiH.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je iskazalo čvrstu podršku i pismeno potvrdilo posebno pokroviteljstvo Europskog omladinskog olimpijskog festivala 2019., a Vijeće ministara BiH je na sjednici jednoglasno zaključilo da podržava Olimpijski festival što znači da će Olimpijski plamen ipak gorjeti u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2019. godine.

Amandman na ugovor o gradovima domaćinima su potpisali predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović.

- Bez obzira na dodatno vrijeme koje su gradovi domaćini dobili zamjenom termina, s organizacijom i osiguranjem sredstava za Europski omladinski olimpijski festival 'EYOF Sarajevo/Istočno Sarajevo 2019.' mora početi odmah kako bi opravdali povjerenje Europskog olimpijskog odbora, te pokazali kako je Olimpijski duh još uvijek prisutan u BiH - navodi se u priopćenju.

Bitno je istaknuti, dodaje se u priopćenju, zahvalnost prema Turskoj i Olimpijskom odboru Turske koji su još jednom pokazali prijateljski odnos te preuzeli odgovornost za organizaciju EYOF-a 2017. u ovako kratkom vremenskom roku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije