Europski judo kup za juniore:

Bh. džudisti osvojili dvije srebrne i jednu brončanu medalju

07.07.2019.
u 08:21

Najuspješniji natjecatelji, nakon prvog dana Europskog judo kupu Sarajevo 2019, su reprezentativci Srbije koji su osvojili po jedno zlato i srebro, te dvije bronce, dok su se bh. džudisti okitili s dvije srebrne i jednom brončanom medaljom.

Juniorski reprezentativac BiH Vuk Elez poražen je u finalu kategorije do 81 kilogram, a bolji od njega bio je Francuz Giga Abuashvili. Brončane medalje osvojili su Italijan Giacomo Gamba i Francuz Maxime-Gael Ngayap Hambou, koji je bio bolji od našeg Božidara Vučurevića.

U kategoriji do 90 kilograma natjecanje koje tradicionalno organizira Judo savez BiH trijumfovao je Bugarin Kostadin Tsvetanov. On je u finalu svladao Srbijanca Darka Brašnjovića, a bronce su pripale Enielu Carolyju (Francuska) i Nadavu Zuratu (Izrael).

Mathias Madsen iz Danske bio je najbolji u konkurenciji džudista do 100 kilograma. Srebro je pripalo Kylianau Bulthuisu iz Nizozemske, dok je njegov zemljak Yonathan Van Stroe osvojio brončanu medalju.

Druga zlatna medalja bh. reprezentativcima izmakla je u kategoriji preko 100 kilograma u kojoj je Igora Vračara u finalu porazio Nijemac Losseni Kone. Broncu našoj zemlji u ovoj kategoriji donio je Vasilije Vujičić, kojem se na najnižem mjestu pobjedničkog postolja priključio i Bugarin Ivaylo Dimitrov.

Izraelka Tamar Malca osvojila je zlato u kategoriji do 48 kilorama. Srebrom se okitila Garbiela Dimitrova, a brončanmim medaljama Ivana Nikolić (Crna Gora) i Nevena Milić (Srbija).

U konkurenciji džudistkinja do 53 kilograma slavila je Nadežda Petrović iz Srbije koja je u finalu bila bolja od izraelske natjecateljke Paz Kafri. Treće mjesto osvojile su Sofia Asvesta s Cipra i Leonie Gonzalez iz Francuske.

Najbolja u kategoriji do 57 kilograma bila je reprezentativka Kosova Flaka Loxha. Ona je u finalu porazila Nizozemku Shannon Van De Meeberg, dok su brončane medalje pripale Marici Perišić iz Srbije i Pleuniji Cornelisse iz Nizozemske.

Finalnom bloku prvog dana natjecanja prethodilo je svečano otvaranje na kojem su prisutne prigodnim govorom pozdravio potpredsjednik JSBiH Ognjen Pavlović, nakon čega je prvi čovjek Saveza i član Sportske komisije EJU-a Branislav Crnogorac svečano otvorio Europski judo kup za juniore.

Europski judo kup za juniore nastavlja se danas. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?