Početak priprema

Bez velika uvoda igrači Širokog krenuli s treninzima

siroki
hercegovina.info
12.01.2016.
u 07:00

Jučer, točno u podne, trener Slaven Musa i članovi stručnog stožera Nogometnog kluba Široki Brijeg izvršili su prozivku i odmah poslali nogometaše na prvi trening. Momci su nanizali nekoliko krugova oko travnjaka, malo gimnasticirali, te na kraju zaigrali “ševe”...

Bez izostanaka

Nitko nije izostao s prozivke, nitko nije zakasnio, piše Večernji list BiH. Što znači da su se pojavili svi igrači koji su i jesenas bili u krugu prve momčadi, uključujući Jozu Špikića koji je ljetos po dolasku na posudbu iz Rijeke doživio nezgodnu ozljedu križnih ligamenata. Na prozivci su se pojavili: Antonio Soldo, Luka Bilobrk, Nikola Marić, Dino Ćorić, Matej Karačić, Slavko Brekalo, Slavko Bralić, Boris Pandža, Jozo Špikić, Stipo Marković, Josip Barišić, Zvonimir Kožulj, Mate Pehar, Ivan Sesar, Danijel Kožul, Davor Landeka, Josip Ćorluka, Luka Menalo, Goodness Ajayi, Ivan Baraban, Jure Ivanković, Wagner Lago, Ivan Crnov, Ivan Krstanović, Ivan Buhač i Dino Kresinger. Pitali smo Musu je li na prozvici bilo i “oteščalih” pojedinaca, te ima li ozlijeđenih igrača:

- Nije bilo vaganja, ali ne vjerujem da je itko došao s viškom kilograma. A što se ozljeda tiče, nadam se da su zaliječene...

U trčanje, bolje reći lagano trčkaranje, svi su se uključili. Odvojeno je radio samo Jozo Špikić koji još osjeća posljedice ozljede koljena. On je nizao krugove u društvu s “vječnim” Nikolom Marićem (29. kolovoza 1979, Mostar):

- Ovo su mi jubilarne, 40. pripreme u karijeri. Jesu li posljednje? Ne znam, vidjet ćemo još, rekao nam je Marić koji je na Pecari treći vratar, ujedno i trener kolegama Soldi i Bilobrku.

“Stari” Marić je pravi tinejdžer u odnosu na kapetana Wagnera, bez kojega je gotovo nemoguće zamisliti momčad s Pecare. Brazilac, koji je 1. siječnja “ugazio” u 39. ljeto, na prozivku je stigao spreman jer je po planu kondicijskog trenera Damira Crnjca imao uvodne pripreme i danima trčao u šumi na Brijegu. No, s njim su trenirali još neki nogometaši Širokoga.

Plava noć 29. siječnja

Recimo kako je prvi trening Širokog Brijega obavljen po ugodnom i toplom vremenu (12 stupnjeva). Iako su meteorolozi najavili “monsune”, kiše nije bilo. Bude li ipak obilnijih oborina, Musa će poneki trening održati u dvorani, piše Večernji list BiH. Prva utakmica planirana je za 23. siječnja na Blatu (trećeligaš Mostar). Slijede Osijek (29. siječnja – Blato), Rijeka (2. veljače - Rujevica), Branitelj (6. veljače – Blato). Od tri pripremne utakmice u Antalyji, gdje Širokobriježani putuju 9. veljače, protivnici su danski Odense (14. veljače) i kazahstanski Shakter (18. veljače), a uskoro će se znati i protiv koga će se igrati 11. veljače. Između 18. i 28. veljače, kada Široki igra prvu službenu utakmicu u ovoj godini (gostovanje na Grbavici kod Željezničara), Musa nije planirao prijateljske utakmice jer smatra da je sedam provjera sasvim dovoljno u zimskom razdoblju. Od ostalih novosti s Pecare saznali smo da će se tradicionalna klupska Plava noć održati 29. siječnja, isti dan kada je i utakmica protiv Osijeka. Što se tiče utakmica u Turskoj, iz kluba su najavili kako će pokušati osigurati prijenose na klupskoj TV.

Od 12 prvenstvenih susreta Širokobriježana, osam ih se našlo u kalendaru TV prijenosa: 28. veljače s Grbavice protiv Željezničara (BHT1), 6. ožujka s Pecare protiv Zrinjskoga (Arenasport), 20. ožujka s Pecare protiv Čelika (Moja TV2), 3. travnja u Doboju/Kakanj protiv Mladosti (Moja TV2), 16. travnja na Tušnju protiv Slobode (BHT1), 24. travnja protiv Slavije na Pecari (BHT1), 30. travnja protiv Olimpica u Sarajevu (BHT1), te 14. svibnja protiv Radnika na Pecari (Arenasport). Ostale prvenstvene utakmice, te utakmice Kupa BiH, koje ne budu u TV prijenosu, vjerojatno će također prenositi klupska TV NK Široki Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije