susret na Piroti

Bez golova između Metalleghea i Slobode

Metalleghe
18.09.2016.
u 18:13

Sjajan susret odigrali su Metalleghe i Sloboda na Piroti, ali mreže se nisu tresle. Susret na Piroti pružio je sjajan nogomet i, da su igrači jedne i druge ekipe bili mrvicu efikasniji, imali bismo neki ludi rezultat i pravu golijadu, piše sportsport.ba. 

Karić je u trećoj minuti loše šutirao, a na drugoj strani Smajić pogađa vanjski dio mreže. U 10. minuti dobar ubačaj Zebe, no spašavaju se domaći. Pet minuta kasnije, majstorski udarac Zebe iz slobodnjaka, Fejzić sjajnom paradom spašava domaći gol. Igrala se 16. minuta kada je Metalleghe imao stopostotnu priliku. 

Popović je krenuo sam prema golu Slobode, dodao je za Kovača, a ovaj umjesto da matira Pirića, vraća loptu za Popovića i sve je propalo. Sljedeća velika prilika viđena je u 19. minuti, ali je Pirić obranio Popoviću udarac u situaciji jedan na jedan.  U 27. minuti bomba Dujakovića, Pirić odlično brani. Minutu kasnije Rašić glavom puca pored gola Slobode. 

Kostić je u 37. minuti pobjegao Helvidi, sjajno pucao, ali Fejzić ponovo na visini zadatka. Selimović u 56. minuti nakon sjajnog prodora šutira pored gola, a u 61. minuti Subić nije uspio da uštopa jednu loptu koju mu je uputio Zeba. Da jeste, vjerojatno Fejzić ne bi imao puno prilike. 

Umalo da Metalleghe povede u 68. minuti, no Smajić je sve dobro uradio osim završnog udarca. S pet metara je pucao preko gola gostiju iz Tuzle. U zadnjih 15 minuta smjenjivale su se ekipe u napadu, no mreže su jednostavno bile začarane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?