DONIO ODLUKU

Benzema službeno otišao iz Reala. Bogati klub dovodi Modrićevog kapetana?

Karim Benzema
Pablo Morano/REUTERS
04.06.2023.
u 12:55

Sjajni napadač napušta kraljevski klub, nagađa se kako bi mogao otići na Bliski istok

Kapetan madridskog Reala i jedan od najboljih napadača svijeta odlučio je završiti svoju karijeru što se tiče Reala, o čemu je klub službeno objavijestio preko društvenih mreža. Poslije 14 godina na Santiago Bernabeu, Benzema se odličio okrenuti novim izazovima, a već se govori o tome da će odletjeti u Saudijsku Arabiju i potpisati za bogati Al Itihad. 

Spomenuti klub već neko vrijeme vreba Lea Messija i nude mu preko milijardu eura da postane njihov igrač. Inače, Al Itihad nudi članu galskih pijetlova 400 milijuna eura za dvije sezone, pišu španjolski mediji. 

Priopćenjem Reala povodom odlaska Benzeme prenosimo u cijelosti:

- Real Madrida i naš kapetan Karim Benzema dogovorili su se da okončaju svoje briljantno i nezaboravno razdoblje igranja za naš klub. Real Madrid želi pokazati svoju zahvalnost i svu svoju naklonost onome tko je već jedna od naših najvećih legendi. Karim Benzema stigao je u naš klub 2009. godine, sa samo 21 godinom, i bio je temeljni igrač u ovom zlatnom dobu naše povijesti. Tijekom četrnaest sezona u kojima je branio naš štit i naš dres, osvojio je 25 naslova, rekordan broj za Real Madrid: 5 europskih kupova, 5 klupskih svjetskih prvenstava, 4 europska superkupa, 4 lige, 3 kupa kralja i 4 španjolska superkupa. Karim Benzema trenutačno je Ballon d‘Or i UEFA-in igrač godine, a također je uvršten u FIFA FIFPRO Eleven i osvojio je Pichichi Trophy 2022. Nagrade primljene nakon jedne od najneobičnijih sezona u našoj povijesti, posebice u Champions Liga lige, u kojoj je naš kapetan igrao u nezaboravnim utakmicama koje su pomogle Real Madridu da osvoji četrnaesti europski kup u Parizu, pri čemu je bio najbolji strijelac ovog natjecanja sa 15 golova.

Karim Benzema peti je igrač koji je najviše puta nosio naš dres sa 647 nastupa, a drugi je strijelac Reala svih vremena sa 353 pogotka. On je također drugi strijelac Real Madrida svih vremena u Ligi i Europskom kupu. A ujedno je i četvrti strijelac Lige prvaka u povijesti ovog natjecanja i četvrti strijelac u povijesti Lige. Karijera Karima Benzeme u Real Madridu bila je primjer ponašanja i profesionalizma i predstavljala je vrijednosti našeg kluba. Karim Benzema je stekao pravo da odlučuje o svojoj budućnosti. Madridisti i svi navijači diljem svijeta uživali su u njegovom čarobnom i jedinstvenom nogometu koji ga je učinio jednim od velikih mitova našeg kluba i jednom od velikih legendi svjetskog nogometa.

Real Madrid jest i uvijek će biti njegov dom, a njemu i cijeloj njegovoj obitelji želi sve najbolje u ovoj novoj fazi svog života. Sljedeći utorak, 6. lipnja, u 12:00 sati, institucionalni čin odavanja počasti i oproštaja od Karima Benzeme održat će se u Real Madrid Cityju, uz nazočnost našeg predsjednika Florentina Péreza - poručili su iz kraljevskog kluba. 

Benzema je u Real stigao kao mladić (21) još 2009. iz Lyona u transferu teškom 35 milijuna eura. U 14 sezona u Realu osvojio je za klub rekordnih 25 trofeja, od čega po pet Ligi prvaka i Svjetskih klupskih prvenstava, po četiri La Lige te španjolska i europska superkupa, kao i tri Kupa kralja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije