Pripreme

Begović: Svi moramo biti strpljivi

08.06.2017.
u 08:00

Sutrašnja utakmica između zmajeva i helena jedan je od najvećih ispita izabranika Mehmeda Baždarevića u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Stručni stožer reprezentacije Bosne i Hercegovine ima jednu brigu iza sebe pred važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv selekcije Grčke, jer ozljeda Miralema Pjanića, koju je zadobio na finalu Lige prvaka ne bi ga trebala limitirati za nastup u reprezentacijskom dresu.

Pjanić trenirao

Prema riječima liječnika reprezentacije Reufa Karabega, nakon konzultacije s njegovim liječnikom iz Juventusa, odlučeno je da kad dođe u Bosnu i Hercegovinu, uradi sve pretrage. Tijekom pretraga došlo je do saznanja da se radi o istegnuću jednog od mišića uslijed udarca.

- Uključili smo terapije i on je obavio prvi trening, a mi činimo sve da ubrzamo proces oporavka. Na prvom treningu išao je pravolinijski i nije bilo tegoba, a danas bi trebalo donijeti odluku, odnosno znati hoće li biti spreman za utakmicu u petak. Mi se istinski nadamo da će se osposobiti, kazao je Karabeg.

Miralem Pjanić je trenirao s ekipom da se vidi može li izdržati napore u promjeni kretanja i u dodiru s loptom. Ostali nogometaši nemaju većih problema s ozljedama tako da su svi na raspolaganju stručnom stožeru. Jadan od “povratnika” u momčad zmajeva je Haris Medunjanin. Izrazio je veliko zadovoljstvo da je ponovno s ekipom, ali ukazao je kako trebaju biti oprezni u susretu s Grcima.

- Drago mi je što sam opet u reprezentaciji, moramo pobijediti Grke i ne smijemo napraviti ‘kiks’. Dosta je naših igrača igralo ovakve zahtjevne utakmice, imamo i dosta kvalitete da pobijedimo. To smo pokazali i u Ateni gdje smo 90 minuta bili bolji od njih i na nama je da popravimo greške i očekujem pozitivan rezultat u petak, rekao je Haris Medunjanin.

On ističe da je ozračje u Zenici na pripremama sjajno i da očekuje i da će navijači biti iza njih.

- Prema mom mišljenju bolji smo od Grka, ali ne smijemo podcijeniti ekipu koja ima više bodova od nas. Ne zna se još tko će igrati, ali svi mislimo na isti cilj - to je Rusija. Imamo puno igrača koji mogu nositi igru i najvažnije je da ostvarimo pobjedu. Ja sam imao promjenu vremenske zone, ali sam dobio dovoljan broj dana da se prilagodim, kazao je Medunjanin.

Jedan od najstandardnijih reprezentativaca Asmir Begović očekuje izuzetno tešku kvalifikacijsku utakmicu protiv Grčke, koja se svima pokazala nezgodnim protivnikom.

Ozbiljan trener

- Imaju ozbiljnog trenera, ozbiljna su reprezentacija i imaju kvalitetu na terenu. Bit će teška utakmica, ali mi igramo kući i to nam mnogo znači uz podršku naših navijača. Moramo odigrati pametno, s velikom disciplinom, jer nam je to nedostajalo u prvoj utakmici na kraju. Da bismo odigrali utakmicu kako treba, potrebno nam je strpljenje, jer će oni igrati defanzivno. To je njihova igra, njihov stil i tako su dobili bod u Belgiji. Bit će teška utakmica, ali uz veliku disciplinu i želju bit će i pozitivan rezultat, rekao je Begović.

On je istaknuo da zna da će publika na Bilinom polju tražiti gol od prve minute, ali da treba biti strpljiv i uporan. Ista je želja publike i svih igrača, ali oni trebaju biti iza nas i biti svjesni našeg plana i koncepta igre.

- Moramo se usredočiti na ono što svi mi želimo od utakmice, a uvjeren sam da mi to možemo ostvariti. Ja se osjećam vrlo dobro s fizičke i mentalne strane, i drago mi je da sam riješio svoju budućnost prije ove utakmice tako da se mogu skoncentrirati na ovaj susret. Radujem se novom klubu, dobro se osjećam i očekujem veću minutažu, poručio je Begović.

Kvalifikacijska utakmica između BiH i Grčke igra se na Bilinom polju u Zenici, u petak, u 20.45 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije