BORBA ZA POLUFINALE

BBC kaže: Marin Čilić je 'opasan čovjek!'

Marin Čilić
Igor Kralj/PIXSELL
12.07.2017.
u 14:15

– Samopouzdanje mi je vrlo visoko, a drže ga moje odlične igre posljednjih tjedana. Protiv Bautiste sam još jednom igrao sjajno i bio nevjerojatno konstantan tijekom cijelog susreta.

BBC za njega već kaže da je “opasan čovjek”. Četvrtu godinu zaredom Marin Čilić je u četvrtfinalu wimbledonskog turnira, ove godine bez izgubljenog seta. A u posljednjem je krugu Španjolcu Robertu Bautisti prepustio samo šest gemova (6:2, 6:2, 6:2), oduzevši mu servis čak sedam puta. – Samopouzdanje mi je vrlo visoko, a drže ga moje odlične igre posljednjih tjedana. Protiv Bautiste sam još jednom igrao sjajno i bio nevjerojatno konstantan tijekom cijelog susreta. Mislim da čak i nisam servirao najbolje kao u ostalim mečevima dosad, ali sam fenomenalno reternirao. Udarci s osnovne linije, kretanje, izlasci na mrežu, sve je funkcioniralo jako dobro – zadovoljno je ustvrdio Čilić kojemu je to bila 25. pobjeda u All England Clubu.

Marin protiv Gillesa ima 2-0

Na kraju je ispalo da je Bautista lagan suparnik, čak i lakši od Stevea Johnsona i Floriana Mayera koji su Čiliću po dva puta oduzimali servis (Bautista samo jednom), ali Marin je svjestan činjenice da je Španjolac mogao biti puno opasniji da mu je dao da se razmaše i da u Marinovu stožeru nije napravljena odlična analiza.

– Možda Bautista sad na papiru izgleda kao lagan suparnik, ali presudna je bila vrlo detaljna taktička i psihička priprema za meč. Odlično je i to što sam još jedan meč odigrao bez velike energetske potrošnje. Četvrti sam put u nizu u četvrtfinalu Wimbledona i ovaj put ne mislim tu stati. Veselim se nastavku turnira – rekao je Čilić.

Prijašnjih godina Čilić je gubio od jakih suparnika: 2014. i 2015. od Đokovića, a lani od Federera nakon što je propustio 2:0 vodstvo u setovima i tri meč-lopte u četvrtom. Ove godine očekivao je u četvrtfinalu Rafaela Nadala, ali dogodilo se iznenađenje. Dvostrukog wimbledonskog pobjednika izbacio je u maratonskom meču koji je potrajao gotovo pet sati 34-godišnji Luksemburžanin Gilles Muller pobijedivši ga 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13.

– Muller ima veoma neugodan servis, pogotovu na travi, i morat ću se psihički dobro pripremiti za taj meč. Trava mu je najdraža podloga. Prije dva tjedna smo u Queen’su igrali polufinale, bio je to također težak meč, ali vjerujem da imam rješenje za njega. Ako je uspio pobijediti Nadala koji je posljednjih mjeseci igrao u nevjerojatnoj formi, onda se Mullera mora maksimalno respektirati. No, budem li dobro servirao, igrao agresivno i koristio svoje prilike, nedvojbeno mogu doći do pobjede – najavio je prvi hrvatski tenisač.

Čilić se dosad dva puta sastajao s Mullerom i oba je puta pobijedio. U Rotterdamu prošle godine sa 7:6 (2), 7:6 (7), a u Queen’su ove godine sa 6:3, 5:7, 6:4.

– Marin igra jako dobro u posljednje vrijeme, opet je u četvrtfinalu ovdje. Pun je samopouzdanja i svjestan sam da me očekuje težak meč. Nadam se da ću imati dovoljno vremena za oporavak od maratona s Nadalom. Srećom, ne igra se dan za danom, a imam i fizioterapeuta ovdje tako da se nadam da ću na megdan u srijedu doći odmoran i svjež – najavio je Muller kojemu je ovo prvi četvrtfinale u Wimbledonu. Ove godine Luksemburžanin je osvojio dva turnira (Sydney i Hertogenbosch) i došao do najboljeg plasmana karijere – 26. mjesta. Objasnio je zašto je tako dobar u posljednje vrijeme.

– I prije sam imao razdoblja dobre igre i odličnih rezultata, ali zbog raznoraznih ozljeda nikad nisam igrao cijele sezone na istoj razini. Ove godine me, srećom, ozljede zaobilaze – napomenuo je Muller.

Nove stvari na treningu

Nakon nešto lošijeg početka sezone, Čilić posljednjih mjeseci bilježi odlične rezultate, osvojio je turnir u Istanbulu, došao do četvrtfinala Roland Garrosa i finala Queen’sa. Sad mu se smiješi polufinale Wimbledona...

– Od početka zemljane sezone napravili smo sjajan posao na treninzima. Promijenili smo rutinu treninga, ubacili nekoliko novih stvari u moju igru i u pripreme za mečeve. To mi je donijelo novu snagu, vjerujem da mi je od tada igra išla samo prema gore. Osjećam u posljednjih nekoliko tjedana da mi je forma visoka i što se konstantnosti tiče ovo mi je najbolje razdoblje u dosadašnjoj karijeri – zaključio je Čilić.

Pobijedi li Marin Mullera, u polufinalu bi se mogao sučeliti s Murrayem, a svlada li i tu prepreku, u finalu bi ga mogli čekati Federer ili Đoković. No, Marin se ne želi zamarati prognozama, ide korak po korak. Pa, učinimo tako i mi: sad je najvažnije pobijediti Luksemburžanina... 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?