REPREZENTACIJA BiH

Baždarević: Važno je ono što ćemo mi dati na terenu

07.06.2017.
u 07:00

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine marljivo radi u svom kampu u Zenici i priprema se za utakmicu protiv Grčke, koja je na programu u petak na stadionu Bilino Polje u Zenici. Nakon nekoliko otkaza pozvanih igrača zbog ozljeda i ozljede Miralema Pjanića na finalnoj utakmici Lige prvaka, stručni stožer je ipak zadovoljan situacijom i odnosom igrača. Stručne liječničke informacije kazuju da Pjanićeva ozljeda nije ozbiljnija da bi bila prepreka za nastup protiv Grka.

Želja i htijenje

- Sada su povoljne vijesti, jer su nalazi dobri i nema znakova teže ozljede. Radi se o jednom udarcu, a svima je poznato što se radi kad postoji oteklina. Mi ćemo učiniti sve kako bi on bio spreman za utakmicu, kazao je izbornik Mehmed Baždarević. Za ovaj susret stručni stožer ima znatno više posla, ali sve ukazuje da su igrači spremni za značajnu utakmicu na kojoj žele pokazati kvalitetu. Dobro rade, pokazuju puno želje i htijenja, a trenutačno ulazimo u završnu fazu taktičko-tehničkog spremanja. Mislim da će biti važna naša želja, volja i odlučnost. Imali smo problema, ali imamo snage da uz navijače napravimo dobar rezultat. Moramo se brinuti o igri protivnika, moramo biti pametniji i strpljiviji, kako ne bismo doživjeli slične stvari iz prethodnih utakmica, da ne dobijemo kartone. Ne bojim se provokacija, jer je važno da budemo fokusirani na nogomet i našu igru, ističe Baždarević. U taboru zmajeva vjeruju da ih Grčka ne može iznenaditi, jer zna se da će gosti igrati na rezultat. -Mi se spremamo za sve njihove opcije i samo je važno ono što ćemo mi dati na terenu. Ne vjerujem da će oni oni igrati zatvoreno, oni su optimistični i vjeruju da nas mogu iznenaditi, naglasio je Baždarević. Dolazak Pjanića na jučerašnji jutarnji trening zmajeva značajno je promijenio atmosferu u ekipi.

Poseban program

Koliko je Pjaniću značajna utakmica s Grčkom najbolje govori podatak da je po ulasku u hotel Trening centra odmah zatražio opremu i istrčao na travnjak za ostalim nogometašima. Nakon pozdrava s igračima Pjanić je nastavio raditi prema posebnom programu, a ekipa je nastavila s treningom. Reprezentativac Gojko Cimirot, standardni igrač grčkog PAOK-a, priželjkuje nastup na Bilinom Polju. -Imamo fantastično ozračje u ekipi, ali su nas malo ozljede poremetile. Grci očekuju tešku utakmicu, poznaju naš kvalitet i hvale nas. Jasno im je da neće biti lako. Moramo znati da su veoma kvalitetni, to su pokazali remijem protiv Belgije na gostovanju. Imaju dobar vezni red i napad im je opasan, ali smatram da će igrati defanzivno, ističe Cimirot. Danas će zmajevi imati popunjen dan, prijepodne nakon doručka imaju video analize igre, zatim šetnju i trening, dok će od 17.45 sati imati zatvoreni trening na stadionu Bilino polje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije