izbornik bh. reprezentacije

Baždarević: Mladi igrači opravdali povjerenje

11.10.2017.
u 07:06

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je nastupom igrača u večerašnjem susretu protiv Estonije, posebno mlađih nogometaša kojima je dao priliku u ovoj utakmici.

- Imali smo strpljenja i momci su dobro odradili posao. Drago mi je što su mladi igrači, koji su dobili priliku, opravdali očekivanja. Može to i bolje, ali drago mi je što smo pobijedili. Što se tiče Estonije, znali smo da su čvrsta ekipa, ali smo očekivali da će igrati otvorenije, a ne samo na kontre i duge lopte - kazao je izbornik nakon pobjede nad Estonijom sa 2:1.

Kada je u pitanju njegov eventualni dalji angažman, Baždarević je kazao da bi bio sretan kada bi ostao na klupi najbolje bh. reprezentacije.

- Kao što znate, imamo ugovor do kraja kvalifikacija, a one su završene. Analizirat ćemo sve. Šta će biti dalje u ovom trenutku nemam odgovor. Sretan sam što smo večeras pobijedili, ali nisam sretan što nismo ostvarili ono što smo željeli. Učinili smo sve da idemo na SP, ali i da stvaramo mlade igrače. Igrali smo neke utakmice veoma dobro, neke nisu bile na nivou, ali često nismo bili kompletni osobito u utakmicama sa Grčkom. Ima i dobrih stvari i ne brinem za budućnost ove reprezentacije. Najveće razočarenje je što nismo ostvarili plasman u baraž. Imam mnogo energije, sretan sam što sam ovo radio i biću još sretniji ako nastavim da radim - izjavio je Baždarević, prenosi se na internet stranici NSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?