Sjajna utakmica

Barcelona vodila 4:1, Sevilla se vratila pa pala u produžetku s 5:4

Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.08.2015.
u 09:05

Barcelona je imala velikih 4:1, ali Sevilla se vratila u posljednjih pola sata. Ipak, Pedro, koji je uoči utakmice zatražio transfer, je osigurao Kataloncima naslov

Kakva je to drama bila u Tbilisiju, Barcelona je nakon fantastičnih 120 minuta igre pobijedila Sevillu 5:4 i peti put u povijesti osvojila Uefin superkup.

Nije dobro počelo za Barcu, Sevilla je povela u trećoj minuti najbržim golom u povijesti superkupa, a strijelac je iz slobodnog udarca bio Ever Banega.

Nije dugo trajalo slavlje Seville. U sedmoj minuti Messi je na identičan način kao i Banega donio izjednačenje Kataloncima.

U 15. minuti vidjeli smo i treći gol iz slobodnog udarca. Opet je na sceni bio Lionel Messi koji je tako donio preokret Barceloni. Ujedno je to Argentincu bio 24. gol protiv Seville u karijeri. Nijednoj momčadi nije zabio više.

Barcelona je nakon vodstva potpuno preuzela kontrolu utakmice, ali na novi gol čekalo se do 44. minuti kada je Suarez sjajno proigrao mladog Rafinhu koji iz blizine pogađa za 3:1.

Već u 52. minuti Barca je zabila i četvrti gol. Nakon velike greške igrača Seville Busquets je uposlio Suareza koji golom kroz noge Beta donosi 4:1.

Golijada se nastavila u 57. minuti kada je na 4:2 smanjio Reyes. Pravu dramu u završnici omogućila je glupost Mathieua koji je nepotrebno u šesnaestercu vukao Vitola, pa je Sevilla u 72. minuti dobila udarac s bijele točke. Siguran realizator bio je Gameiro.

Barcelona kao da je nestala s terena, a Sevilla u naletu to je znala iskoristiti, a do zasluženog izjednačenja stigli su u 81. minuti kada je Konopljanka pogodio iz blizine na asistenciju Immobilea.

Rezultat se nije više mijenjao pa se otišlo u produžetke u kojima je dominaciju opet preuzela Barcelona, ali najbolju priliku u prvih 15 minuta imala je Sevilla i to u posljednjoj minuti prvog produžetka kada je Mariano lijepo pucao, ali ravno u Ter Stegena.

A gol u produžetku smo ipak vidjeli u 115. minuti kada je Messi opalio s 18 metara, a vratar Seville samo kratko odbio. Na loptu je najbrže natrčao Pedro i zakucao za 5:4. Ovo je možda i posljednji gol ovog ofenzivca za klub jer je uoči utakmice potvrđeno da je zatražio transfer.

U samoj završnici Sevilla je imala dvije velike prilike za 5:5, ali rezultat se nije mijenjao.

Ivan Rakitić odigrao je svih 120 minuta, dok je Alen Halilović utakmicu gledao s tribina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije