Novi trener

Barbarić: Inzistirat ću na agresiji u igri i inteligentnom pristupu

05.01.2017.
u 09:00

Vidjelo se jučer kako je na snazi, novinarskim žargonom rečeno, “sezona kiselih krastavaca”. Brojni mediji kojima sport, pa ni Zrinjski, nisu tako zanimljivi pohrlili na predstavljanje novog šefa struke Zrinjskog - Ivice Barbarića. Press-centar je bio ispunjeniji nego kad su Mostarci ljetos igrali protiv Legije u Ligi prvaka.

Podrška uprave

Novom šefu struke Ivici Barbariću društvo na konferenciji za medije činili su predsjednik kluba Denis Lasić te izvršni predsjednik Danko Šulenta. Lasić je pozdravio novinare te još jednom napomenuo što očekuju od novog trenera.

- Kao što sam rekao neki dan na klupskom domjenku, ambicije Zrinjskog se znaju. Zrinjski je aktualni prvak, vodeća momčad i želi ostati na prvom mjestu. Kako bi se zadovoljile te ambicije, željeli smo pojačati stručni stožer i uvjereni smo kako smo to dobili u gospodinu Barbariću. Uvjeren sam kako će Zrinjski, uz sve ostvarene uspjehe posljednjih godina, s novim trenerom i novim stručnim stožerom napraviti jedan rezultatski iskorak. Gospodin Barbarić ima punu potporu uprave. Siguran sam kako će Zrinjski i u ovoj polusezoni napraviti iskorak u domaćem prvenstvu, ali i u europskim natjecanjima, izjavio je Lasić.

Prvi operativac kluba Danko Šulenta kazao je kako je Barbarić bio prvi izbor klupskog vodstva. Njegovu prethodniku Vinku Marinoviću ponovno je zahvalio na svemu što je učinio za Zrinjski.

- Puno je trenera željelo doći na klupu HŠK Zrinjski, što svima nama koji radimo u ovom klubu predstavlja veliku čast i zadovoljstvo. Međutim, naš prvi izbor bio je Ivica Barbarić, zato je naše zadovoljstvo tim slučajem i veće. Želimo napraviti novi iskorak i sigurni smo kako će nam stručnost i kvaliteta koju naš novi šef stručnog stožera ima to donijeti, kazao je Šulenta.

Realno, simpatizerima i navijačima Zrinjskog nije nimalo mrsko što je na klupu došao upravo Ivica Barbarić. Riječ je o treneru koji ima dobre reference i u mostarskim nogometnim krugovima uživa respekt. Kako je sam kazao, ljestvica je u Zrinjskom podignuta visoko, ali se nada kako će svojim radom doprinijeti boljim rezultatima mostarske momčadi te daljnjem napretku kluba.

Inteligentna momčad

- Moram izraziti zahvalnost upravi koja mi je dala povjerenje. To je za mene velika čast, ali isto tako sam svjestan obveza koje idu s tim. Mislim kako je Zrinjski trenutačno najbolji klub u BiH. U samom početku, 2001. godine, kada sam radio ovdje, klub je bio puno skromnijih mogućnosti, a sada je na puno višoj razini. Zrinjski je napredovao i taj napredak je kulminirao u posljednje tri godine, što se tiče rezultata, organizacije, financija i svega drugoga. Trudit ću se opravdati povjerenje uprave. Očito je ljestvica rezultata podignuta visoko, ali cilj Zrinjskog je konstantno napredovanje, odnosno poboljšanje u svim segmentima. Znamo kako ta obveza može donijeti i pozitivan pritisak, ali mislim kako je to pritisak koji motivira, kazao je Barbarić.

Barbarić neće mijenjati svoj stručni stožer koji je naslijedio od prethodnika Marinovića. U rad struke će se još samo uključiti Ivan Bubalo koji je svojedobno bio šef struke u mostarskom niželigašu Branitelju. Za vrijeme svojih posljednjih angažmana, koje je imaju u Japanu s Ehime FC-om i Consadole Sapporoom, Barbarić je pratio događanja u Premijer ligi BiH.

- Dosta sam upoznat s nogometašima i momčadima u Premijer ligi. Dok sam bio u Japanu pratio sam našu ligu. Ipak, sigurno to nije isto kao kada si izravno vezan s ovdašnjim nogometom. Trenutačni igrački kadar Zrinjskog je jako dobar, ali će biti određenih promjena. Inzistirat ću od momčadi da bude agresivna u napadačkom i obrambenom dijelu, naravno, sve u granicama dopuštenoga. Također, tražit ću inteligentnu momčad koja će ono što vježbamo na treninzima prenijeti na utakmice, kazao je ponešto o svojoj nogometnoj filozofiji Barbarić.

Barbarić nije želio ništa precizirati glede svog igračkog kadra. Za očekivati ja kako će puno toga više o toj temi moći reći nakon što 11. siječnja preuzme momčad i povede je na pripreme. Tjedan dana poslije na programu je prijateljska utakmica s Dinamom, a momčad 20. siječnja odlazi u Međugorje gdje će boraviti do 29. siječnja. Slijedi odlazak u Istru gdje će se Zrinjski najviše uigravati. Po povratku u Hercegovinu Mostarci će još odigrati svoje utakmice na memorijalnom turniru u Gabeli. Nakon toga sve se okreće prema nastavku sezone. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije