Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Baka Slišković: Pa ne mislite valjda da sam rekao igračima da se povuku i brane...

29. svibnja 2015. u 09:33 1 komentara 509 prikaza
sir

Širokobriježani su se pokunjeni i potišteni vratili na Pecaru nakon što su na Koševu ostali i bez drugog dijela “dvostruke krune”, Kupa BiH. Onaj prvi dio - prvenstvo, izgubili su još davno.

Zaslužena pobjeda vukova

Olimpic je na Koševu potpuno zasluženo osvojio Kup u svom prvom finalu, Široki četvrti put doživio poraz (dva puta, 2007. i 2013. osvojio je pehar pobjednika). Bakinim izabranicima nije na ruku išlo ni što su u prvih 45 minuta stekli vodstvo od 1:0 pogotkom Peke, te što je Olimpic ostao s igračem manje, nakon što je Bogičević zbog teške gluposti dobio crveni karton (udario Peku). U nastavku su brojčano slabiji domaćini dugo držali Širokobriježane zbijene u svom šesnaestercu, stvorili 2 - 3 prigode i na kraju izjednačili: - Ovo je nevjerojatno i teško objašnjivo. Pa, ne mislite valjda da sam igračima rekao da se povuku i brane. Nisam, pa to bi bilo glupo. Ali, čini se kako je razvoj situacije nakon 1:0 za nas i isključenja Bogičevića motivirao protivnike, a moje igrače opustio i naveo razmišljati: lako ćemo... Pa, i nakon izjednačenja, opet smo imali veći posjed lopte, ali bilo je to jalovo i nekonkurentno. Nije pomogao ulazak Taija i Ivankovića s klupe, kazao je trener Širokog Blaž Slišković, te dodao:

Pokazati se kad je najteže

Što sad? Znamo i igrači i ja kako nas čeka važna, teška i odlučujuća utakmica protiv Zrinjskog u subotu i što nam ona znači. A Zrinjski sada ima sve moguće prednosti... Nije lako probuditi, te fizički i psihički osoviti na noge momčad. Malo je vremena, ali ipak mislim da ćemo uspjeti, kaže Baka koji nam je priznao kako je i sam teško preživio koševsku kalvariju: -Teško mi je, ali neke mi stvari ipak daju snagu za optimizam. Duboko i dalje mislim da ova momčad ima vrijednost i snagu, te da će se iskazati u najtežem trenutku. Uz sve, imamo i dobru zdravstvenu situaciju, nemamo kartoniranih igrača, izbor kandidata za susret protiv Zrinjskog je širok...

  • Bosko:

    Bilo bi! Bilo je . Sa igraćem više povukli se u odbranu _?To ni osnovci ne bi napravili.