hšk zrinjski

Baka: Cilj ostaje isti, želimo osvojiti treći naslov u nizu

17.02.2018.
u 11:13

Jako je dugo grad na Neretvi čekao nastavak prvenstva BiH, prvenstva u kojemu Zrinjski i ove godine brani naslov prvaka. Plemići su se nekako tiho pripremali za sezonu, a nakon svega toga pred novinare su sjeli trener plemića Blaž Slišković i kapetan momčadi Pero Stojkić.

Imaju motiv i želju

Koliko je Zrinjski dobro ili loše prošao kroz pripreme, prema mišljenju Blaža Bake Sliškovića, najbolji će odgovor dati samo rezultati:

- Koliko smo bolji ili lošiji nakon ovih priprema, pokazat će rezultati. Ako rezultati budu dobri, onda smo napravili dobar posao, ali ako ne budu dobri, onda nismo - kazao je Baka:

- Svjesni smo koliko nam znače te četiri utakmice prije nego što se liga podijeli. Gledajući raspored konkurenata, mislim kako smo u nešto povoljnijem položaju u odnosu na njih. To trebamo iskoristiti iako neće biti lako jer imamo dva neugodna gostovanja u Kaknju i Banjoj Luci, a domaćini smo Željezničaru, i ne treba podcijeniti GOŠK koji dolazi u Mostar. U pripremnom razdoblju više smo bili fokusirani na to kako što bolje fizički odraditi ovo razdoblje kako bi svaki pojedinac bio izdržati 90 minuta u visokom ritmu. Najvažniji dio priprema u Medulinu odradili smo bez triju standardnih igrača i zato sada nije moguće dati pravu ocjenu naših mogućnosti. Njihov izostanak otvorio nam je prostor da pružimo priliku novim igračima za igru. Neki su zakazali, neki opravdali dolazak, što ne znači da se ostali s vremenom neće nametnuti.

Cilj ostaje obrana naslova i to ne treba skrivati. Sigurno će biti teško i neizvjesno do samog kraja, ali mislim da ovi igrači imaju želju, motiv i volju da pokušaju po treći put u nizu osvojiti naslov prvaka BiH, što bi puno značilo svima nama i našem klubu - kazao je Blaž Baka Slišković.

Zrinjski je prošao kroz sadržajan prijelazni rok. Mostarci su prodali nekoliko kvalitetnih igrača, nositelja igre (čitaj Ćavar i Katanec), dok su plemiće pojačali neki novi igrači.

- Vjerujem kako u ovom dijelu prvenstva nećemo biti oslabljeni odlaskom Kataneca i Ćavara koji su bili praktični standardni igrači. Došli su nam neki igrači kojima smo zadovoljni u sredini terena i u zadnjoj liniji smo doveli Džijana koji je ozlijeđen, ali koji je do ozljede pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Po mom mišljenju, nismo izgubili ništa, kostur je ostao. Povremeno će doći do promjena i ako ih bude, bit će ovisno o kvaliteti rada na treningu pojedinaca. Kostur momčadi ostaje iz prvog dijela sezone, i ne jerujem kako će biti problema. Novi igrači koji se uklope što prije i pokažu da zaslužuju mjesto u momčadi, dobit će priliku. Sve u svemu, smatram kako nismo odlaskom ovih igrača izgubili, čak sam mišljenja da ovi momci koji su došli pokazuju želju dati osobni i kolektivni doprinos Zrinjskom da osvoji naslov - dodao je Baka.

Nestrpljivi igrači

Iz igračkog kuta govorio je kapetan momčadi Pero Stojkić:

- Igrači s nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva. Zimska stanka je bila vrlo duga i kvalitetno smo radili u pripremama. Imamo snage, volje i želje doći do krajnjeg cilja, a to je obrana naslova prvaka - konkretan je bio 
Stojkić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije