zrinjski

Baka: Bez Nemanje bili bismo u “belaju”

29.10.2018.
u 07:20

Nemanja Bilbija pokazao je odličnu igru protiv Čelika. Zabio je sva tri gola, ponovno pokazao neosporni talent, tehniku i iskustvo. Na trenutke ispada kako samo on u Zrinjskom utakmice shvaća maksimalno ozbiljno, od 1. do 90. minute, što je, uostalom, i ta igračka razlika u odnosu na njega i ostatak momčadi. I kada Zrinjskom nije išlo, najčešće je bio jedini koji se ljutio, kojemu je teško padalo kada gubi. Na krilima njegovih dobrih igara Zrinjski se izvukao iz rezultatske krize, ali još je daleko ta momčad od nekih izdanja iz prethodnih sezona.

Ni “Z” od Zrinjskog

Trener plemića Blaž Slišković nakon utakmice nekako se suzdržavao, ali ipak u sebi nije mogao zadržati nezadovoljstvo.

- Ovakvim zalaganjem i ovakvim pristupom teško ćemo moći bilo što napraviti. Kolega je rekao: “Mi zabijali, a Čelik igrao”. To je bilo tako iako se u posljednjih 20 minuta taktika raspala s obje strane. Do 65. minute sve je to nalikovalo na utakmicu, a od tada na sve osim utakmice. Bodovi su važni, ali me prije njih zanima odnos igrača prema svojim zadaćama. Ozbiljno ćemo porazgovarati ovih dana. U ovom trenutku imamo sreću što imamo Bilbiju koji realizira sve što se treba realizirati. Bez njega mogli bismo biti u “belaju”. On nosi Zrinjski. Zbog njega smo tu gdje jesmo. Ostali trebaju dobro uprijeti pa će tek to onda biti onaj Zrinjski odranije. Kada se pogleda samo igra, ovo nije ni “Z” od Zrinjskog - kazao je, između ostalog, Slišković.

Prethodno je strateg plemića rekao riječ više o tomu kako je vidio utakmicu s Čelikom.

- Poveli smo s 2:0 pa smo mislili lako ćemo... Nema takvog odnosa ni protiv niželigaša, a kamoli protiv Čelika. Kada vodite 2:0, da bi vas protivnik cijenio, pokušajte dati treći, četvrti i peti gol. Pun sam adrenalina i rekao bih neke stvari koje ne želim reći. Da ponovim ono što sam rekao u svlačionici. Ovakvo ponašanje većine prvotimaca nije dostojno dresa i kluba koji zastupaju. Razgovarat ćemo idućeg tjedna i pojedinačno i kolektivno. Ovakav odnos prema klubu, navijačima i gradu više se ne može tolerirati - oštar je bio Baka.

Pohvale za Bilbiju

Čelik je imao svoje prilike, pravo je čudo kako nije uspio zabiti barem jedan pogodak. Realno, protiv raspoloženijeg protivnika Mostarci bi vjerojatno bili kažnjeni. Pobjeda od 3:0 naoko izgleda lagana, ali pogubno bi za plemiće bilo gurati pod tepih slabosti koje su pokazali na ovoj utakmici.

- Mi smo igrali, a Zrinjski zabijao. To je snaga Zrinjskog i razlog zašto je bio prvak i zašto je Nemanja Bilbija najbolji nogometaš Premijer lige. Možemo biti sretni, stvorili smo više prilika nego u puno prethodnih utakmica - kazao je Bakir Šerbo, pomoćni trener Čelika, dok je njegov glavni trener Turčin Adnan Ornek utakmicu pratio s ograde uz teren.

Uz nova 3 gola Bilbija je došao od 12 pogodaka, koliko ih je zabio i u cijeloj prethodnoj sezoni. Vjerojatno će ovaj igrač u nastavku sezone, ako ne bude ozljeda ili velikog pada u formi, odigrati svoju rekordnu sezonu, ali bez pomoći ostalih suigrača Zrinjski će teško obraniti naslov.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije