nakon poraza protiv Italije

Bajević: Pokušali, nismo uspjeli, ponosan sam što sam surađivao s ovim igračima

19.11.2020.
u 07:09

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević nakon poraza protiv Italije s 2:0 u posljednjem kolu UEFA Lige nacija ističe kako je u ovim trenucima najvažnije iznijeti analizu kompletnog ciklusa reprezentacije BiH, te da najveća žal ostaje poraz u baražu za Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske. 

- Taj poraz nas je držao dugo i nije nam dao da idemo naprijed onoliko koliko smo mogli. Imali smo dvije utakmice koje smo odigrali dobro, protiv Poljske smo imali 15 dobrih minuta, a onda smo pali. Danas nismo mogli ništa protiv Italije - kazao je Bajević.

Naglasio je da se osjeća krivim što na vrijeme nije zamijenio Saničanina koji se ozlijedio u 85. minuti  susreta. 

- Nisam imao igrača na toj poziciji. On daje sve od sebe, igrao je sve utakmice, ne žali se i zaista mi ga je žao - istaknuo je.

Vjeruje da reprezentacija BiH za napredak mora promijeniti dosta toga, ali naglašava kako su u ovom reprezentativnom ciklusu otvorena vrata nekim novim igračima.

- Teško je bilo što reći u vrijeme pandemije koronavirusa. Ne znaš na koga možeš računati, tko može igrati, putovati, a tko ne. Čekaš da se igrači okupe po mjesec dana. Ako se to nastavi, svi napori su uzaludni. Reprezentacija BiH ima igrače, treba naći izbornika koji od njih može napraviti kvalitetnu ekipu. Mijenja se i predsjedništvo Saveza, nakon čega treba postaviti jasne ciljeve. Bez toga nema ništa - podvukao je Bajević.   

Dodao je kako se ne srami što je epizodu na kormilu reprezentacije BiH okončao bez pobjede. 

- Nije me sramota, ponosan sam što sam surađivao s ovim igračima. Svi skupa smo pokušali, nismo uspjeli. Ne trebate nikoga optuživati osim mene, ja sam kriv za neuspjehe - zaključio je Bajević.  

Utakmica protiv Italije bila je Bajevićeva posljednja na klupi reprezentacije BiH, zbog čega se on zahvalio igračima i suradnicima na odnosu i ponašanju. Naglasio je da će sačekati sjednicu Nogometnog saveza BiH kada će znati nešto više o svom statusu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?