nakon poraza u zenici

Bajević: Iz poraza možemo izvući pouke

Fena
08.09.2020.
u 07:13

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević čestitao je reprezentaciji Poljske na zasluženoj pobjedi u susretu drugog kola Lige nacija u Zenici.

Nogometaši BiH su, po Bajevićevim riječima dobro odigrali tridesetak minuta, ali su u nastavku susreta podbacili. 

- Nemamo nikakvog opravdanja za ovaj poraz, izgubili smo koncentraciju poslije njihovog pritiska. Imali smo neke nelogične stvari i događaje, ali analizirat ćemo kasnije. Poljska je zasluženo dobila, a mi možemo izvući dobre pouke - kazao je Bajević.   

Na pitanje zbog čega je odlučio susret započeti sa sedam novih igrača, bez kapetana Džeke i Višće, Bajević je kazao kako je želio odmoriti neke igrače, a ujedno isprobati pojedine reprezentativce.  

- Morali smo neke igrače odmoriti. Neki su imali ozljede, radi se o igračima koji nisu imali dovoljno treninga i nisu bili u formi odigrati dvije utakmice. S druge strane željeli smo dati šansu nekim igračima - kazao je Bajević. 

Ističe kako su željeli u ovoj utakmici vidjeti s kakvim kadrom raspolažu te kako pojedini igrači igraju na određenim pozicijama, a u cilju što bolje pripreme za susret baraža sa Sjevernom Irskom. Neke odgovore, kaže, ima a neke nema, ali u svakom slučaju "kao što sam ranije rekao, vjerujem u ove igrače".

- Može nam ovo biti pouka, ne za igru, ali sigurno za ponašanje i odnos - kazao je izbornik.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na "Bilinom polju" od Poljske sa 1:2. Nakon dvije odigrane utakmice u elitnom razredu Lige nacija nogometaši BiH zauzimaju posljednje mjesto u grupi 1 s jednim bodom. Italija je prva sa četiri boda, dok Nizozemska i Poljska imaju po tri. Liga nacija nastavlja se 11. listopada kada BiH dočekuje reprezentaciju Nizozemske.

No, tri dana prije toga BiH će odigrati utakmicu polufinala play-offa za plasman na EP protiv Sjeverne Irske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije