GRAND SLAM

Australian Open kani učiniti ono što Wimbledon nije htio

08.04.2020.
u 14:09

Australci muku muče sa sljedećim izdanjem, onim koje bi se trebalo održati tek za deset mjeseci

Wimbledon je otkazan, Roland Garros odgođen za jesen, ne zna se što će biti s US Openom s obzirom na ekspanziju pandemije koronavirusa u SAD-u i posebice u New Yorku.
No bez briga nisu niti vodeći ljudi četvrtog teniskog Grand Slam turnira Australian Opena, jedinoga koji je ove godine i održan. Australci, dakle, muku muče sa sljedećim izdanjem, onim koje bi se trebalo održati tek za deset mjeseci. No, vrijeme brzo leti, epidemija ne popušta, pa čelnici tog turnira razmišljanju o varijanti igranja bez gledatelja, na što Wimbledon, primjerice, nije želio pristati.
To im se, javljaju neki mediji, čini kao izgledan scenarij jer ove se godine možda uopće neće ni igrati tenis. Na taj način bi bili zaštićeni gledatelji (da se ne ponovi slučaj s nogometne utakmice Atalanta - Valencia), ali tenis bi opet oživio. Organizatori su svjesni značajnog smanjenja prihoda (od ulaznica, prodaje suvenira, potrošnje u restoranima...), ali očekuju i povećanu zaradu od prodaje televizijskih prava jer će "svijet biti gladan tenisa".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?