PRESUDIO MINISTAR

Australci donijeli konačnu odluku: Đokoviću poništena viza, deportirat će ga!

Foto: PATRICK HAMILTON
14.01.2022.
u 08:17

Ova odluka ministra imigracije ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude

Prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću oduzeta je viza za Australiju što znači da mora napustiti državu i neće braniti naslov na Australian Openu! Odlučio je tako tamošnji ministar imigracija Alex Hawke.

Njegov odvjetnički tim odmah je pripremio žalbu na tu odluku. Đoković je stigao u Melbourne u lovu na deseti naslov Australian Opena, no australska vlada oduzela mu je vizu jer nije cijepljen protiv koronavirusa, smatrajući da njegova potvrda o izuzeću od cjepiva nije zadovoljavajuća.  Đoković je zatim smješten u hotel u Melbourneu i u međuvremenu se žalio.

Sudska odluka je srušena u ponedjeljak pa je Đoković pušten da se na slobodi priprema za sudjelovanje na Australian Openu.

Srpski tenisač se zapravo "pokopao" priznanjem da je u Beogradu 18. prosinca dao intervju za francuske novine L’Equipe znajući da je zaražen koronavirusom. Istaknuo je da se na njega obvezao još ranije te se osjećao “dužnim napraviti intervju” te da nije htio “iznevjeriti novinara”. Tvrdi i da je za cijelo vrijeme intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali. 

Osvrnuo se i na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju koju je trebao, poput svakog drugog putnika u Australiju, ispuniti prije ukrcaja na let. U Đokovićevoj izjavi, koju su njegovi odvjetnici predali sudu kao dokaz žaleći se na oduzimanje vize, zaokruženo je da tenisač nije u tom periodu nije nikamo putovao.  

Mediji su ranije objavili da tu tvrdnju demantiraju svjedoci, ali i sadržaj na društvenim mrežama, a Đoković je istaknuo da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim, te da je to isto rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.  

- Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju - istaknuo je tenisač te dodao da je to stvar “ljudske pogreške” te da nije bilo namjerno. No, objašnjenje mu nije pomoglo i Australci su mu odlučili oduzeti vizu. Ova odluka ministra imigracije ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude. Đoković je devet puta osvojio Australian Open po čemu je najbolji u povijesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije